Lila Kağıt, Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi Arasında

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu açıkladı.

  • 05 Ekim 2023
  • Lila Kağıt, Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi Arasında için yorumlar kapalı
  • 130 kez görüntülendi.
Lila Kağıt, Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi Arasında

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu açıkladı. Dünyada 80’den fazla ülkeye ihraç ettiği bobin temizlik kağıtları ve son tüketici tarafından beğeniyle tercih edilen Sofia, Maylo, Ultra Berrak ve Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Lila Kağıt, listede 124 sıra yükselerek 153. sıraya yerleşti.

Lila Kağıt, Türkiye’ye yatırımlarının somut bir örneği olarak ISO 500 listesinde kaydettiği büyük yükselişle ilerlemeye devam ediyor. Yüzde 100 yerli sermayeli bir Türk şirketi olan ve üretimlerini Tekirdağ Çorlu’daki modern tesisinde sürdüren Lila Kağıt, üretimde ve ihracatta elde ettiği başarı ile yeni bir tesisin daha temelini atmaya hazırlanıyor. Erzurum II. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 140.000 m2’lik alan üzerine kuracağı yeni üretim tesisi ile bölgenin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini faaliyete geçirmeyi planlayan şirket, ülkenin dış ticaret fazlası vermesine, bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayarak ülke için katma değer sunmayı hedefliyor.

 

Lila Group Hakkında 

Kökleri 100 yıl öncesine dayanan ve tekstil, enerji, kâğıt üretim ve hızlı tüketim alanlarında faaliyetlerine devam eden Lila Group, yüzde yüz yerli sermaye ile 2007 yılında Çorlu’da hijyenik temizlik kâğıtları faaliyetini başlattı. Temizlik kâğıdı üretimine Çorlu’da 170 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 300 bin metrekarelik bir alanda, yıllık 270 bin tonluk üretim kapasitesi ile devam eden şirket, sektörde aynı kampüste üretim yapan tam entegre tesisler içindeki kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük oyuncularının başında gelmektedir. Kullanıcılarına Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ile tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, mendil ve peçete gibi ürünlerle ulaşan Lila Group, 5 kıtada 80’i aşkın ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunuyor.  Lila Group, kâğıt üretim tesisi ile aynı kampüs içinde yer alan 20 bin metrekarelik boyahane tesisi ile tekstil sektöründe de faaliyet gösteriyor.    

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı