Microsoft, Yapay Zeka Temelli Uygulamalarını Kullanıcıların 7/24 Faydalanabileceği Birer “Yapay Zeka Asistanı" Olarak Konumluyor

Yapay zeka temelli uygulama geliştirme çalışmalarına hız veren Microsoft, New York’ta düzenlediği etkinlikte yeni yetkinliklerle güçlendirilerek kullanıcıların iş hayatında “yapay zeka asistanı” rolünü üstlenmesi hedeflenen Microsoft Copilot uygulamalarını tanıttı.

  • 22 Eylül 2023
  • Microsoft, Yapay Zeka Temelli Uygulamalarını Kullanıcıların 7/24 Faydalanabileceği Birer “Yapay Zeka Asistanı" Olarak Konumluyor için yorumlar kapalı
  • 113 kez görüntülendi.
Microsoft, Yapay Zeka Temelli Uygulamalarını Kullanıcıların 7/24 Faydalanabileceği Birer “Yapay Zeka Asistanı" Olarak Konumluyor

Yapay zeka temelli uygulama geliştirme çalışmalarına hız veren Microsoft, New York’ta düzenlediği etkinlikte yeni yetkinliklerle güçlendirilerek kullanıcıların iş hayatında “yapay zeka asistanı” rolünü üstlenmesi hedeflenen Microsoft Copilot uygulamalarını tanıttı. Organizasyonda Copilot uygulamalarının yanı sıra Bing, Edge ve Windows üzerinde erişime açılacak yeni özellikler de kamuoyuna duyuruldu.

21 Eylül Perşembe günü New York’ta düzenlenen Microsoft etkinliğinde şirket genelinde hayata geçirilen en inovatif yapay zekaa çalışmalarının çıktısı olan ürün ve uygulamalar tanıtıldı. Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın da bir konuşma yaptığı etkinlikte Microsoft 365, Windows, Surface ve Bing gibi ürün gruplarının yöneticileri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yapay zeka, teknolojiden faydalandığımız sahayı genişletmeye devam ediyor. Microsoft’un yapay zeka ile güçlendirilen Copilot uygulaması sayesinde GitHub üzerinden yapılan kodlama işlemleri güçlenirken; Microsoft 365 ile iş yerinde üretkenlik artıyor; Bing ve Edge ile arama sonuçları iyileştiriliyor; uygulamalarda ve Windows’da içeriğe en uygun seçeneklere erişilmesi kolaylaşıyor. 

 

Microsoft Copilot: Microsoft 365 evreninin yapay zeka asistanı!

Microsoft Copilot, bilgisayarınızda yaptığınız her işi, internetten edinilen tüm içerikleri ve verinizi eşsiz şekilde birleştirdiği gibi aynı zamanda gizliliğinizi ve güvenliğinizi de özenle koruyor. Microsoft Copilot Windows ile karmaşık görevler kolaylaşırken daha hızlı içerik üretmek mümkün hale geliyor. Görev çubuğu üzerinden ya da klavyedeki Win+C kısayolundan ulaşım sağlanabilen Copilot evde, okulda veya işte tüm uygulamalar üzerinde kolayca kullanımı mümkün kılarak 7/24 elinizin altında olan bir asistan görevi görüyor. 

Microsoft Copilot üzerinde çalışan Bing Chat Enterprise, ticari veri koruma özelliğiyle verilerin organizasyon dışına sızdırılmasını engelliyor. Aynı zamanda sohbet geçmişi depolanmıyor ve veriler LLM (büyük dil modelleri) kapsamında kullanılmıyor. İş yerindeki özel yapay zeka asistanınız olarak tanımlanabilecek Microsoft 365 Copilot ise Bing Chat Enterprise üzerinde çalışmasına rağmen kendi başına ayrı bir klasman ürünü. Microsoft 365 Copilot, Microsoft 365 müşterilerinin yıllardır güvendiği teknolojiyi kullanarak tüm veri işleme işleminin Microsoft 365 içinde gerçekleşmesini sağlamak için kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik, uyumluluk ve sorumlu yapay zeka sunuyor. Microsoft 365 Chat ise Microsoft 365 Copilot’un yeni süper kahraman deneyimi ürünü olarak basit soruların ve cevapların ötesine geçiyor. Kullanıcıyı, kullanıcının işini, önceliklerini ve organizasyonunu yakından tanıyan bir asistan gibi kullanıcının emaillerinden toplantılarına, sohbetlerinden dokümanlarına ve internete kadar tüm veri dünyasını tarayan Microsoft 365 Chat, böylelikle iş yerindeki en karmaşık sorunların bile kolayca çözülmesini sağlarken aynı zamanda Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams gibi her gün dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan Microsoft 365 uygulamalarıyla entegre şekilde çalışıyor.

Levent Özbilgin: “Yapay zeka hayatı kolaylaştıran bir teknolojiden çok daha fazlası”

Microsoft’un yapay zeka vizyonuyla ilgili görüşlerini paylaşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, “Günümüzde yapay zeka sadece bir teknoloji olmaktan çıkarak, bireylerin hayatlarının her alanında daha başarılı olmalarına katkı sağlayan dönüştürücü bir güç haline geldi. İnovatif gelişmeleri global çapta takip etme konusunda gayet başarılı olan Türkiye’de yaşanan değişimi de finans, sigorta ve üretim gibi sektörlerdeki ekonomik büyüme üzerinden görebiliyoruz. Teknoloji sektöründe ve yapay zeka teknolojilerini kullanan diğer sektörlerde de yapay zeka bilgisine dayanan iş tanımları çoğalıyor, böylece istihdam artıyor. Öte yandan yapay zekanın sadece teknoloji sahasında hayatımızı kolaylaştıran bir destekçi olmadığını, aynı zamanda enerji tüketimini optimize etmemizi ve kaynakları akılcı kullanmamızı kolaylaştıran bir araç olduğunu da vurgulamak gerekiyor” dedi.

Kullanıcıların daha üretken ve daha yaratıcı olmalarına katkı sağlarken aynı zamanda bireylerin ve işletmelerin günlük ihtiyaçlarına da cevap veren yeni deneyimler sunmak için çalışan Microsoft, hayata geçirdiği diğer yapay zeka temelli yenilikleri şöyle sıralıyor:

  • Çizim ve dijital üretime yönelik yeni yapay zeka yetkinlikleriyle geliştirilen Paint, arka planı yok etme özelliğinin yanı sıra Cocreator’ın önsürümünün de dahil edilmesiyle üretken yapay zekanın gücünü daha iyi yansıtır hale geliyor.
  • Photos da yapay zeka ile güçlendirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Arka planı bulanıklaştırma özelliği sayesinde fotoğrafın süjesi kolay bir şekilde ön plana çıkarılabiliyor. Öte yandan geliştirilmiş içerik taraması sayesinde OneDrive’da saklanan fotoğraflar hızlıca bulunabiliyor. Fotoğraflar aynı zamanda çekildikleri lokasyona göre aranarak da bulunabiliyor. 
  • Windows’un yeni Outlook’u sayesinde farklı hesaplarınızı (gmail, yahoo, icloud vb.) tek uygulamada buluşturabiliyor ve koordine edebiliyorsunuz. Akıllı araçlar daha net ve anlaşılır mailler yazmanıza ve OneDrive’dan doküman ve fotoğraf yüklemenize yardımcı oluyor. 
  • Windows Backup’ın sorunsuz dosya / uygulama ve ayar aktarım sistemi ile Windows 11 işletim sistemli bir bilgisayara geçiş yapmak her zamankinden daha kolay hale geliyor.
  • OpenAI’ın metinleri görsele dönüştüren en son DALL.E modeline destek verecek olan Bing, arama geçmişiyle uyumlu daha kişiselleştirilmiş cevaplar ve yapay zeka ile güçlendirilmiş bir alışveriş deneyiminin yanı sıra, Bing Chat Enterprise’ı daha mobil ve görsel kılan güncellemeler sunuyor. 

Windows Copilot da dahil olmak üzere tüm bu yenilikler, 26 Eylül itibarıyla en yeni Windows 11, versiyon 22H2 güncellemesinin bir parçası olarak erişime açılacak. Microsoft, tüm bu yapay zeka yetkinliklerinin hayata geçirilmesine imkan tanıyan yeni ve güçlü Surface cihazlarının da bugünden itibaren ön siparişe sunulduğunu duyurdu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı