Nissan Formula E Takımı Diriyah E-Prix'sine hazır

Japon ekibi hayranların favorisi Riyad Cadde Pisti’nde mücadele edecek Nissan Formula E Takımı, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın ilk çift yarışına Diriyah’ta puan hedefleyerek hazırlanıyor.

  • 28 Ocak 2024
  • Nissan Formula E Takımı Diriyah E-Prix'sine hazır için yorumlar kapalı
  • 126 kez görüntülendi.
Nissan Formula E Takımı Diriyah E-Prix'sine hazır

Japon ekibi hayranların favorisi Riyad Cadde Pisti’nde mücadele edecek

Nissan Formula E Takımı, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın ilk çift yarışına Diriyah’ta puan hedefleyerek hazırlanıyor.

Mexico City’de Oliver Rowland’ın dokuz sıra yükselerek güçlü bir toparlanma sürüşünün ardından, kendisi ve takım arkadaşı Sacha Fenestraz, Nissan e-4ORCE hızından yararlanmaya ve Suudi Arabistan’da ilk 10’a girmeye kararlı.

Formula E takvimindeki tek gece yarışı olan Diriyah E-Prix, serinin en sevilen etkinlikleri arasında yerini aldı. Sokak pisti zorlu ancak heyecan verici bir deneyim sunuyor. Tur 6-14 arasındaki yüksek hızlı, yokuş aşağı bölüm, en üst düzeyde konsantrasyon ve cesaret gerektirirken, yüksek lastik aşınması, sürücülerin aracı ne kadar zorlayacaklarını dikkatlice düzenlemeleri gerektiği anlamına geliyor. Bu durum, kaza ihtimalinin yüksek olmasıyla birleştiğinde, yarışmacıları zafere ulaşmak için risk ve tedbir arasında bir denge kurmaya zorluyor.

Pistteki aksiyon 26 Ocak Perşembe günü Serbest Antrenman 1 ile başlayacak, Cuma günkü 2. Tur öncesinde sıralama yarış yapılacak ve 3. Tur için de tekrarlanacak.

Nissan’ın 2016’dan bu yana Krallık’taki resmi yetkili perakende satıcısı olan Petromin Nissan, ülke çapında 18 showroom ve 16 satış sonrası merkezi içeren kapsamlı operasyonlarıyla önemli bir rol üstleniyor. Petromin Nissan bir kez daha ekibin etkinlik için resmi inovasyon ortağı olacak. 

 

Tommaso Volpe, Nissan Formula E Takımı genel müdürü ve takım müdürü: “Sonuç istediğimiz gibi olmasa da Meksika’da bazı cesaret verici işaretler gördük. Oliver ve Sacha takım olarak iyi çalıştılar ve sezon için güçlü bir sürücü eşleşmesine sahip olduğumuzu gösterdiler. Güçlü bir aracımız olduğunu biliyoruz ve Diriyah için amacımız her türlü sorunu gidermek ve sorunsuz bir şekilde ilerlememizi sağlamak. Çifte yarış bize puan kazanmak için iki fırsat sunuyor, bu nedenle odak noktamız Cumartesi günü bize yardımcı olması için Cuma günkü yarıştan öğrenebildiğimiz kadar çok şey öğrenmek ve en yüksek hız kadar çeviklik gerektiren bir pist için kurulumumuzu mükemmelleştirmek olacak. Şampiyonanın Suudi Arabistan ayağı için bir kez daha Petromin Nissan ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Nissan’ın en önemli pazarlarından birinde önemli bir ortağı temsil ediyorlar ve etkinlik sırasında Formula E heyecanını müşterileriyle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.”

Nissan Formula E Takımı sürücüsü, Sacha Fenestraz: “Diriyah, Formula E takvimindeki en sevdiğim pistlerden biri. Kör virajları ve düşük hata payıyla sürüşü heyecan verici kılıyor ve ilk Formula E puanımı orada aldığım için güzel anılarım var. Meksika’daki nihai sonuç istediğimiz gibi olmasa da, sıralama turlarında iyi bir hız gösterdik, bu nedenle hazırlıklarımız bu hızı yarışa taşımaya odaklandı. Doğal olarak, çift turlu yarışlar her zaman yoğun ve yorucudur, ancak iki yarış boyunca tutarlılığı yakalamak için birlikte çalışarak, güçlü bir puan toplamayla ayrılabileceğimizden eminim.”

Nissan Formula E Takımı sürücüsü, Oliver Rowland: “Meksika’daki ilk etkinlik tamamen deneyimle ilgiliydi ve yarışta iyi bir geri dönüşün ardından pek çok olumlu sonuç elde ettik. Aynı rahat yaklaşımla saldırarak bu ivmeyi korumaya çalışacağız. Diriyah geçilmesi zor bir pist, bu nedenle sıralama turlarında performansımızı en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Serbest antrenman, hafta sonunun geri kalanı öncesinde kendimizi rahat bir konuma getirmek için önemli olacak. Gece yarışmak harika, sezonun tek yarışı ve hayranlar için her zaman harika bir gösteri oluyor, bu yüzden heyecanlıyım!”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı