Online eğitim tırmanışta

Online eğitim tırmanışta Her yıl 100 bin yeni öğretmen öğrencileriyle online derste buluşuyor   Online eğitim kategorilerinde talep hızla büyürken bu alanlar yeni öğretmenler için fırsat niteliğinde.

  • 24 Kasım 2023
  • Online eğitim tırmanışta için yorumlar kapalı
  • 113 kez görüntülendi.
Online eğitim tırmanışta

Online eğitim tırmanışta

Her yıl 100 bin yeni öğretmen öğrencileriyle online derste buluşuyor

 

Online eğitim kategorilerinde talep hızla büyürken bu alanlar yeni öğretmenler için fırsat niteliğinde. 2023 yılının ilk 11 ayında 42 farklı kategoride ders veren 100.000 yeni öğretmen Armut.com’u kullanarak yeni öğrenciler ile tanışma imkanı buldu. Armut.com’da özel ders kategorisinde 2021 yılından itibaren 200 bini aşkın öğretmenden platforma üye oldu.

 

Türkiye’nin en büyük hizmet platformu Armut.com İspanyolca dersinden okuma yazma dersine, LGS matematik dersinden Rusça dersine kadar 42 farklı eğitim kategorisine ait yeni trendleri, artan talep artışını ve toplam öğretmen sayılarına dair verileri açıkladı. Verilere göre 2023 yılında online eğitimde yeni öğretmen sayısında radikal artış yaşandı.  Online IELTS (International English Language Testing System) Özel Dersi, 2022 yılının ilk 11 ayına göre yüzde 258 büyüyerek potansiyel öğretmenler için fırsatın en yüksek olduğu kategori oldu. Devamında Online Arapça Özel Ders ve Online İtalyanca Özel Ders kategorileri potansiyel öğretmenler için avantajın en yüksek olduğu diğer en büyük iki eğitim kategorisi arasında yer aldı. 2023 yılının ilk 11 ayında 42 farklı kategoriye ait yaklaşık 100.000 yeni öğretmen Armut.com’u kullanarak yeni öğrenciler ile tanışma imkanı buldu.

Online öğretmen sayısındaki artış, online eğitim talep sayıları ile paralellik gösteriyor. Armut.com’da 2023 yılında hizmet vermek için platforma üye olan öğretmenlerin 5’te 1’i online eğitim kategorilerinde öğretmenlik yolculuğuna başladı. Online İngilizce Özel Ders ve Online İlkokul Özel Ders kategorileri, 2023 yılında öğretmen sayılarının en çok artış yaşadığı en büyük iki kategori oldu. Armut.com verilerine göre 2022 yılından itibaren öğretmenlerin dikkatini çeken ve en hızlı büyüyen online ana eğitim kategorileri ise okula yardımcı ve özel dersler. Online IELTS özel dersi ve Online Ortaokul Matematik Özel Ders kategorileri yılın ilk 11 ayında öğretmen sayılarının en çok arttığı iki önemli kategori arasında yer alıyor.

    

Öğretmenler için online fırsatlar artıyor

Bazı online eğitim kategorileri ise yoğun talep artışı ile potansiyel öğretmenler için diğer kategorilere göre bir adım öne geçiyor. Okula yardımcı özel ders kategorisinde Online TYT Matematik Özel Ders ve Online Ortaokul Matematik Özel Ders, 2023 yılının ilk 11 ayında talep sayıları ve öğretmen sayıları karşılaştırıldığında yeni öğretmenler için potansiyeli en yüksek kategoriler arasında yer alıyor.

 

Dil öğrenmeye yoğun ilgi

Online eğitim kategorisinde dil öğrenme ve geliştirme kategorilerinde ise ciddi tırmanış yaşanıyor. Online IELTS Özel Ders, talebin çok hızlı büyüdüğü, potansiyel öğretmenler için de alan açan 2023 yılının en önemli online eğitim kategorisi oldu. Online Arapça Özel Ders de özellikle 2021 yılından itibaren talep eğitim sayısında radikal artışın yaşandığı ve potansiyel öğretmenler için fırsat yaratan diğer önemli fırsat alanı olarak öne çıkıyor. 2023 yılının ilk 11 ayına ait verilere göre diğer önemli kategoriler ise Online İtalyanca Özel Ders ve Online Rusça Özel Ders. Toplam talep artışının oldukça yüksek olduğu bu kategoriler, potansiyel öğretmenleri Armut.com’da öğretmen olmaya ve yeni öğrenciler ile tanışmak adına fırsatı değerlendirmeye davet ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı