Palandöken Kültür Yolları Festivalin 5. Gün Geride Kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde beşinci gün geride kaldı.

  • 24 Ağustos 2023
  • Palandöken Kültür Yolları Festivalin 5. Gün Geride Kaldı için yorumlar kapalı
  • 117 kez görüntülendi.
Palandöken Kültür Yolları Festivalin 5. Gün Geride Kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde beşinci gün geride kaldı. 

                                                                               

DESTANLARIN DANSI GÖZ KAMAŞTIRDI

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda sergilenen Destanların Dansı gösterisi izleyenlere büyülü bir atmosfer oluşturdu. Muhteşem kostümleri, zengin dansçı kadrosu ile izleyenlerin büyük beğenisini kazanan gösteride Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar uzanan geniş coğrafyadaki halkların kültürleri sahneye taşındı. Gösteri, sanatseverleri karanlıktan aydınlığa, erenlerden ozanlara, ağıtlardan manilere, zaferlerden destanlara, acılardan sevinçlere kısacası Nuh Tufanı’ndan Karabağ Savaşı’na kadar uzanan destansı bir yolculuğa çıkardı.

 

HÜSN-İ HAT SERGİSİ ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE’DE SERGİLENİYOR

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurumlu hattat ve müzehhipler tarafından yapılan eserlerden oluşan koleksiyonun sanat danışmanlığını Hasan Çelebi ve Muhammed Mağ üstlendi. Hasan Çelebi, Fuat Başar ve Turan Sevgili başta olmak üzere 23 hat ve tezhip sanatçısının katkısıyla oluşan koleksiyon, festival kapsamında bugün de Erzurum Çifte Minareli Medrese’de görülebilecek.

 

BÜYÜK ALİM VE KÜTÜPHANECİ İSMAİL SAİB SENCER 

Yazar Erdal Güzel tarafından Erzurumlu Emrah Edebiyat Kütüphanesi’nde gerçekleşen, Erzurumlu bilim insanı İsmail Saib Sencer’i konu alan söyleşiye, Atatürk Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri başta olmak üzere Erzurumlu vatandaşlar katıldı. Söyleşide İsmail Saib Sencer’in hayatı ve çalışmaları anlatılarak, başta Erzurum olmak üzere ülkemiz için önemi vurgulandı.

 

ERZURUM’DA KLASİK TÜRK MÜZİK ŞENLİĞİ 

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, şef Suat Kılıç yönetiminde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, dillerde yer etmiş en güzel Türk müziği eserlerini seslendirerek sanatseverlere duygusal anlar yaşattı. İzleyenlerin yoğun alkışlarıyla son bulan konserde Şef Suat Kılıç ve Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu izleyenlere teşekkürlerini iletti.

 

AŞIKLARIN, DADAŞLARIN, İBRAHİM ERKAL’IN ŞEHRİ ERZURUM 

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum Miting ve Etkinlik Alanı’nda düzenlenen konserde dün akşam sanatçı Yavuz Bingöl sahne aldı. On binlerce kişinin katıldığı konserde Yavuz Bingöl, 1985 yılında askerliğini Erzurum’da yaptığını, şehrin ekmeğinden suyundan içtiğini, bundan dolayı da Erzurum’un kendisi için çok özel bir yeri olduğunu belirtti. Aşıkların, dadaşların, İbrahim Erkal’ın şehri Erzurum’a, halkına sevgilerini ve saygılarını ileten Bingöl, kendisini yıllar sonra Erzurum halkıyla biraya getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkürlerini iletti .

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Erzurum’da düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı