POCO'nun Yepyeni X6 Serisi ve POCO M6 Pro Küresel Lansmanı Yapıldı ve Türkiye Ön Satışı Başladı

Genç teknoloji meraklıları arasında popüler bir teknoloji markası olan POCO, 2024 yılının ilk cihazlarını satışa sundu.

  • 12 Ocak 2024
  • POCO'nun Yepyeni X6 Serisi ve POCO M6 Pro Küresel Lansmanı Yapıldı ve Türkiye Ön Satışı Başladı için yorumlar kapalı
  • 141 kez görüntülendi.
POCO'nun Yepyeni X6 Serisi ve POCO M6 Pro Küresel Lansmanı Yapıldı ve Türkiye Ön Satışı Başladı

Genç teknoloji meraklıları arasında popüler bir teknoloji markası olan POCO, 2024 yılının ilk cihazlarını satışa sundu. Olağanüstü oyun performansıyla POCO X6 Pro, etkileyici görseller ve videolarla POCO X6 ve orta seviye bir fiyatla amiral gemisi seviyesinde özellikler ve tasarım sunan POCO M6 Pro ile kullanıcılar en üst düzeye çıkarılmış teknoloji deneyimi yaşıyor. 

Genç teknoloji meraklıları arasında popüler bir teknoloji markası olan POCO, Z kuşağının oyun, izleme ve sosyal medya deneyimlerini en üst düzeye çıkaran güncellenmiş iki X serisi mobil cihaz ve en yeni M serisi modeliyle 2024 yılına giriyor. Bu güncellemelerin her biri, amiral gemisi düzeyinde teknoloji, estetik ve performansı uygun fiyatlarda sunmak için orta sınıf akıllı telefon pazarının sınırlarını zorlayan önemli bir yeniliği temsil ediyor.

Yeni POCO X6 Pro ve POCO X6 ile fanların favorisi X serisi en yeni işlemciler ve teknolojilerle güncelleniyor. Her iki telefon da pürüzsüz ve sürükleyici görseller için iyileştirilmiş bir ekran ve profesyonel düzeyde içerik oluşturma için üçlü kamera kurulumu sunuyor. Nefes kesen özelliklere sahip POCO M6 Pro, rakipsiz fiyat-performansıyla birinci sınıf ekran, devasa depolama alanı ve turbo şarj gibi özellikleriyle başta sosyal medya meraklıları olmak üzere tüm kullanıcılara amiral gemisi seviyesinde özellikler ve deneyimler sunuyor.

POCO Global Ürün Pazarlama Müdürü Angus Ng, “POCO’nun beşinci yıl dönümünü kutladığımız ve Tayland’da düzenlenen ilk POCO Karnavalı’mızda fanlarımız ve iş ortaklarımızla buluştuğumuz muhteşem bir 2023’ün ardından, akıllı telefon pazarını bir kez daha sarsmaya hazırlanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kullanıcılara yalnızca ihtiyaç duydukları özellikleri sunuyor, ihtiyaç duymadıkları hiçbir şeyi sunmuyoruz. POCO fanlarının, oyun oynarken, film izlerken ve sosyal medyada içerik oluştururken en iyi deneyimi yaşadığı, tüm ayarların en ince detaylarına kadar düşünülüp yapıldığı üstün performansa ve özelliklere ulaşmalarını mümkün kılıyoruz. Bunlar, kullanıcılarımızın geri bildirimlerinde bize 2024 ve sonrasında dijital deneyimlerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olacağını belirttikleri amiral gemisi düzeyindeki teknolojiler” ifadelerini kullandı.

Hızın yeni hali POCO X6 Pro, kullanıcılar için hiçbir şeyden ödün vermeyen amiral gemisi düzeyinde performans ve deneyim sunuyor

Performanstan ödün vermeden mükemmel deneyimler sunan yeni POCO X6 Pro, son zamanlarda ortaya çıkan hız canavarı oyun meraklıları için tasarlandı. Daha hızlı yükleme, kusursuz çalışma ve oyunların baş döndürücü hızına ayak uydurma ve anlık tepkiler verme gibi yeni nesil ihtiyaçlarını karşılayan amiral gemisi çipset, bellek ve depolamayı büyük pil gücüyle bir araya getiriyor.

Dimensity 8300-Ultra çipsetiyle bir X serisi akıllı telefon için şimdiye kadarki en yüksek oyun performansına sahip olan POCO X6, 1.464.228 AnTuTu puanıyla[1] POCO cihazları genelinde yeni bir rekora imza atıyor. Bu premium işlemci, daha hızlı, daha akıcı performans ve gelişmiş güç verimliliğiyle kullanıcıların en sevdiği yoğun güç gerektiren oyunları daha uzun süre performanstan ödün vermeden oynamalarını sağlıyor.

MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yenchi Lee, “MediaTek Dimensity 8300-Ultra çipsetine sahip POCO X6 Pro satışa sunulduğunda kullanıcılar, üretken yapay zeka yetenekleri ve amiral gemisi sınıfı bellek gibi birçok premium deneyimin ve erişilebilirlik özelliğinin keyfini çıkarma fırsatı bulacak. Yeni nesil kullanıcıların premium akıllı telefon deneyimlerinden faydalanabilmeleri adına çipsetimizi optimize etmek için POCO ile yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Bu hıza uygun olarak POCO X6 Pro, sorunsuz kullanım ve çoklu görevler için 12 GB’a kadar bellek ve 512 GB’a kadar depolama alanı sunarak kullanıcıların fotoğraf çekme, video düzenleme ve sosyal medya içeriği paylaşma işlemleri arasında sorunsuzca geçiş yapmasını sağlıyor. Cihaz ayrıca son derece hızlı ve akıcı oyun deneyimleri için yükseltilmiş WildBoost Optimization 2.0 özelliği ile birlikte geliyor.

Yeni POCO X6 Serisi cihazların her ikisi de, oyunlarda veya videolarda akıcı ve gerçeğe yakın görseller sunan ve parlak güneş ışığı altında bile canlı renklere sahip olan 6,67″ CrystalRes Flow AMOLED ekran içeriyor. Ultra ince çerçeveleri ve %94’lük yüksek ekran-gövde oranı ile X6 Pro, tam ekran deneyiminin yanı sıra şık ve modern bir estetik de sunuyor.

Profesyonel görünümlü görseller, günümüz dijital kullanıcıları açısından vazgeçilmez bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Cihaz, 64MP üçlü kamera kurulumu ve kullanıcıların hareket sırasında kristal netliğinde fotoğraflar çekmesine yardımcı olan OIS (optik görüntü sabitleme) gibi yeni özelliklerle donatılıyor.[2] Daha da ileri giderek, videonun odak noktası olan kişiyi, hayvanı veya nesneyi otomatik olarak tanımlayan ve izleyen hareket yakalama ve hareket izleme gibi kamera işlevsellikleri de içeriyor.[3] Bu özellikler, kaykay yarışı, dans gösterisi veya vahşi yaşam sahnesinin nefes kesici aksiyonunu yakalamaya çalışan vlogger’lar için harika sonuçlar veriyor. 

 

POCO X6, orta sınıf kategorisini yeniden şekillendiren yeni güç ve performans seviyeleriyle geliyor

Orta sınıf akıllı telefon beklentilerini alt üst eden POCO X6, Z kuşağı kullanıcılarının her günü en iyi şekilde değerlendirmek için ihtiyaç duyduğu gücü ve performansı sunuyor. Cihaz, yeni nesil Snapdragon® 7s Gen 2 Mobil Platformu, arttırılmış belleği, depolama alanı ve güçlü bataryasıyla göz dolduruyor. Kullanıcılar gece ya da gündüz fark etmeksizin fotoğraf çekerken, yüksek çözünürlüklü videolar izlerken ya da oyun oynarken akıcı ve hızlı deneyimlerin keyfini çıkarıyor.

Qualcomm Teknolojileri Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Deepu John şunları söyledi: “Snapdragon® 7s Gen 2’ye sahip olan POCO, mükemmel güç verimliliği ile hızlı ve sağlam performans için 4nm teknolojisine sahip. Bu olağanüstü cihaz, önceki nesle kıyasla güçlü bir performans artışından yararlanıyor ve inanılmaz oyun deneyimleri için Snapdragon Elite Gaming™ özelliklerini içeriyor. Snapdragon® 7s Gen 2 ayrıca görüntü gürültüsünü azaltma ve daha iyi yüz tanıma için derin öğrenme destekli yüz algılama, tüketici deneyimlerini daha da sorunsuz ve verimli hale getirmek için Qualcomm® AI Engine’den faydalanan yapay zeka destekli yankı giderme ve gürültü bastırma gibi yapay zeka özellikleriyle birlikte geliyor.”[4]

İyileştirilmiş ekran ve kamera özellikleriyle POCO X6, ekran alanına öncelik veren kullanıcıların yanı sıra sosyal medyada çarpıcı yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar yayınlayan içerik üreticileri da memnun ediyor. Yenilenen cihazın 64MP ana kamerası amiral gemisi kalitesinde OIS sunarken, ek 8MP ultra geniş lens ve 2MP mikro kamera, fotoğrafçıların geniş manzara ve grup fotoğraflarından küçük böceklerin ayrıntılı yakın çekimlerine veya herhangi bir nesneye yeni bir bakış açısına kadar farklı türleri keşfetmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, yeni retro ve manzara filtreleri de dahil olmak üzere daha da genişleyen filtre ve çerçeve portföyü ile yaratıcılıklarını ortaya çıkarabiliyor ve sosyal medya paylaşımları için akılda kalıcı farklı görseller oluşturabiliyor.

Sadece 181 gram[5] ağırlığında olmasına rağmen cihaz, 67W turbo şarj destekli 5100mAh (tip) büyüklüğünde bir pilden güç alıyor. Bu, cihazın 44 dakika içinde tam şarj kapasitesine ulaşmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar kesintisiz müzik ve video oynatma, yüksek hızlı oyun oynama ve sosyal medya paylaşımı için hızla hazır hale geliyor.[6]

 

POCO M6 Pro’nun orta düzey fiyatıyla premium eğlence deneyimine hazır olun

POCO M6 Pro, kendi fiyat aralığındaki orta düzey akıllı telefonlarda nadiren görülen güç, performans ve etkileyici üst düzey ekranıyla genç kullanıcıların hareket halindeyken eğlencenin ve sosyal medyanın keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Ultra ince çerçeveye sahip serinin ilk 120Hz Flow AMOLED ekranı, daha etkileyici, gözleri yormayan tam ekran ve yüksek kaliteli görüntüleme sunuyor.[7] Kullanıcılar daha akıcı kaydırma, daha akıcı animasyonlar, hızlı tempolu oyunlar ve video izleme sırasında daha iyi bir deneyimin keyfini çıkarıyor. Ekran ayrıca 16x süper çözünürlüklü dokunmatik özelliğiyle standart bir ekrandan çok daha akıcı ve sabit olan, üst düzey oyunlar için daha yüksek hız ve hassasiyet sağlayan son derece hassas bir dokunmatik ekranla birlikte geliyor.[8]

POCO’nun amiral gemisi düzeyindeki en son ürünü, kullanıcıların harika fotoğraflar ve videolar çekip paylaşmalarına olanak tanıyan iyileştirilmiş 64MP üçlü kamerası ve dahili OIS ve EIS (optik ve elektronik görüntü sabitleme) özellikleriyle sosyal medya paylaşımları için de mükemmel bir seçenek olarak öne çıkıyor.[9] Orta düzey bir telefonda nadir bulunan OIS, profesyonel sonuçlar için kamera sarsıntısını ve bulanıklığı azaltıyor. Bu, örneğin hareketli bir basketbol maçı gibi anı yakalamak için tek bir şans olduğunda, sarsıntılı bir durumda dahi net bir görüntü veya pürüzsüz bir video çekmeyi mümkün kılıyor. Peki ya basketbol sahasından biraz uzaktaysanız? Kullanıcıların uzaktan daha keskin ve daha ayrıntılı görüntüler yakalamasını sağlayan 2x sensör içi yakınlaştırma özelliği sayesinde bu durum bir sorun olmaktan çıkıyor.

Genç teknoloji meraklıları göz önünde bulunundurularak daha da iyileştirilen ve güçlendirilen POCO M6 Pro, dünya genelinde ilk kez görücüye çıkan ve kendi fiyat segmentinde piyasadaki en güçlü yonga setlerinden biri olarak kabul edilen Helio G99-Ultra’dan güç alıyor. Eğlence için tasarlanan bu çipset, akıcı kare hızlarında güçlü bir performans sunuyor. Mükemmel bir çipsetin yanı sıra, M serisinde ilk kez POCO M6 Pro, 12GB RAM ve 512GB ROM’a kadar yüksek bellek ve depolama kapasitesiyle birlikte geliyor.[10] Seride ilk kez yer alan 67W turbo şarj desteğiyle okula ya da işe gitmeden önce veya gece dışarı çıkarken her zamankinden çok daha hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor.
 

Ürün bulunabilirliği

POCO X6 Pro’nun siyah, sarı ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın ayrıca 8GB+256GB ve 12GB+512GB olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. 8GB+256GB versiyonu 16.999 TL fiyatıyla, 12GB+512GB versiyonu ise 19.999 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. Her iki model ön satışa özel 1.000 TL indirim fırsatıyla bugün itibariyle mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu. 

POCO X6’nın siyah, beyaz ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın 12GB+256GB versiyonu 15.499 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. POCO X6’nın 12GB+256GB versiyonu ön satışa özel 500 TL indirimiyle bugün itibariyle mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu. 

POCO M6 Pro’nun siyah, mavi ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın 12GB+512GB versiyonu 14.999 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla 16 Ocak itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. POCO M6 Pro 12GB + 512GB versiyonu ön satışa özel 1.000 TL indirim fırsatıyla bugün itibariyle mi.com/tr adresinde ön satışa sunuldu.

 

Sorumluluk Reddi

[1] Veriler POCO dahili Laboratuvarları tarafından test edilmiştir. Gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir. 

[2] OIS yalnızca desteklenen bir mod ve format ile kullanılabilir.

[3] Hareket Yakalama ve Hareket İzleme özelliğinin Ayarlar kısmından aktif hale getirilmesi gerekir.

[4] Qualcomm, Snapdragon ve Snapdragon Elite Gaming, Qualcomm Incorporated’ın ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Snapdragon ve Qualcomm markalı ürünler Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleridir.

[5] Ağırlık testi POCO dahili Laboratuvarları tarafından yapılmıştır. Gerçek sonuçlar değişiklik gösterebilir.

[6] POCO dahili Laboratuvarlarının test sonuçlarına dayalıdır. Gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir. 

[7] Desteklenen uygulamalar için yenileme hızı 120Hz’e kadar ayarlanabilir.

[8] 16x süper çözünürlüklü dokunmatik OTA (over-the-air) güncellemesi ile kullanılabilir. Gerçek sonuçlar değişiklik gösterebilir.

[9] OIS ve EIS yalnızca desteklenen bir mod ve format ile kullanılabilir.

[10] Kullanılabilir depolama alanı ve RAM, cihaza önceden yüklenmiş işletim sistemi ve yazılımın depolanması nedeniyle toplam bellekten daha düşüktür.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı