Seferihisar'da 100'üncü yıl çoşkusu

Cumhuriyetin 100’üncü yılı, Seferihisar’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

  • 30 Ekim 2023
  • Seferihisar'da 100'üncü yıl çoşkusu için yorumlar kapalı
  • 134 kez görüntülendi.
Seferihisar'da 100'üncü yıl çoşkusu

Cumhuriyetin 100’üncü yılı, Seferihisar’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bir haftadır devam eden kutlamalara ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Bizim için cumhuriyet, bir varoluş meselesidir” diye konuştu.

Seferihisar’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında İzzet Gül Stadyumu’nda resmi tören gerçekleşti.  Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olcaş, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu ile siyasi parti temdilcileri ve kurum müdürlerininin katıldığı resmi törene, Seferihisarlılar da büyük ilgi gösterdi. Törende resmi geçidin yanı sıra, çeşitli gösteriler, yürüyüş ve zeybek gösterisi yapıldı. Kutlamalar, Sığacık’ta devam etti. Sığacık Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde gerçekleşen kutlama töreninde şiirler okundu, kadınlar zeybek gösterisi yaptı.

 

‘’CUMHURİYET BİR VAROLUŞ MESELESİDİR”

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, buradaki konuşmasında, “Cumhuriyet bizim için yalnızca bir yönetim biçimi değildir. Bizim için Cumhuriyet, bir varoluş meselesidir.  Tam 100 yıldır, Atatürk sayesinde, Cumhuriyet sayesinde var oluyoruz.

Binlerce yıl var olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

COŞKU DENİZDE DEVAM ETTİ

Gün boyu süren kutlamalarda coşku denize de taşındı. Türk bayrakları ile donatılan onlarca tekne ile gerçekleştirilen “Cumhuriyet Turu”nda renkli görüntüler yaşandı. Tekne turunun ardından, Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı