Şehir Tiyatroları'ndan İstanbul içi turne seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları en beğenilen oyunlarından “İki Efendinin Uşağı” ile Bahçelievler’de, “Gül’e Ağıt” ile Güngören’de İstanbul içi turne seferberliği başlatıyor.

  • 10 Aralık 2023
  • Şehir Tiyatroları'ndan İstanbul içi turne seferberliği için yorumlar kapalı
  • 89 kez görüntülendi.
Şehir Tiyatroları'ndan İstanbul içi turne seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları en beğenilen oyunlarından “İki Efendinin Uşağı” ile Bahçelievler’de, “Gül’e Ağıt” ile Güngören’de İstanbul içi turne seferberliği başlatıyor. Her yaştan, binlerce yeni seyirciyi tiyatroyla tanıştırmak için düzenlenen turne seferberliği, “tiyatroyla tanışmamış kimse kalmasın” mottosuyla yola çıkıyor.

2022-2023 tiyatro sezonunda Arnavutköy, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt, Maltepe ve Silivri’de sahnelediği onlarca yepyeni oyunla göz dolduran İBB Şehir Tiyatroları, kendisine ait 9 sahnenin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kültür merkezlerinde oyunlarını sahnelemek için gün sayıyor.

İBB Şehir Tiyatroları, Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği “İki Efendinin Uşağı”nı Bahçelievler seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, 12 Aralık 2023 Salı günü 20.30’da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde.

Töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören’in hayat hikâyesinin anlatıldığı, Deniz Altun’un yazdığı Özgür Kaymak’ın yönettiği “Gül’e Ağıt” 19 Aralık 2023 Salı günü 20.30’da Güngören Erdem Bayazıd Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. 

İstanbul’un her noktasına oyunlarını götürmeyi hedefleyen İBB Şehir Tiyatroları, 109 yıllık geleneğinin verdiği güçle, klasik ve çağdaş oyunları İstanbul’un birçok ilçesinde seyirciyle buluşturmaya devam edecek.                                                           

 

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI

Pantolone, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar vermiştir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolone’nin kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır. Sözlü gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığı ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunuyor. Oyunda Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Tanık, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor.

 

GÜL’E AĞIT

Oyun, 2004 yılında kendi ailesi tarafından öldürülerek Türkiye’de işlenen töre cinayetlerinin simgesi haline gelen Güldünya’nın hikâyesi ekseninde namus, töre ve ahlak kavramlarını sorguluyor. Oyunda Özgür Kaymak, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Tarakçı, Cüneyt Arda Pamuk, Çağrı Büyüksayar, Fahri Kıncır, Gülsün Odabaş, Hikmet Körmükçü, İskender Bağcılar, Murat Üzen, Tarık Köksal, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Uğurtan Atakan, Yasemin Güvenç rol alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı