Şirketler, EY OpsChain ESG uygulamasıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerini kolayca takip edebilir

EY (Ernst & Young) Türkiye, sürdürülebilirlik alanında ilerleme kaydetmek isteyen şirketler için kapsamlı ve yenilikçi bir araç olarak blok zincir teknolojisine dayalı “EY OpsChain ESG” uygulamasını duyurdu.

  • 11 Ocak 2024
  • Şirketler, EY OpsChain ESG uygulamasıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerini kolayca takip edebilir için yorumlar kapalı
  • 104 kez görüntülendi.
Şirketler, EY OpsChain ESG uygulamasıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerini kolayca takip edebilir

EY (Ernst & Young) Türkiye, sürdürülebilirlik alanında ilerleme kaydetmek isteyen şirketler için kapsamlı ve yenilikçi bir araç olarak blok zincir teknolojisine dayalı “EY OpsChain ESG” uygulamasını duyurdu. Karbon emisyon oranlarını görüntülemekte kolaylık sağlayan ve net sıfır hedeflerine ulaşmada aktif rol oynayan uygulama; kuruluşlara ESG (Environmental, Social Governance) yani “Çevresel, Sosyal, Yönetişim” alanındaki öykülerini dijital olarak güvenilir bir platformda anlatma fırsatı sunuyor. 

Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi şirketi EY (Ernst & Young), Ethereum blok zinciri tabanlı çalışan “EY OpsChain ESG” uygulamasını EY Blockchain SaaS platformunda şirketlerin kullanımına sundu. 

EY OpsChain ESG, karbon ayak izini doğru bir şekilde ölçmek ve takip etmek için mücadele eden şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturuldu. Uygulama; şirketlerin, sıfır karbon hedefi doğrultusundaki çalışmalarını kontrol için attıkları adımların doğru bir şekilde ilerlediğini hem şirket içinde görmelerine hem de müşterilerine göstermelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda, karbon ayak izlerinin çevresel etkilerini azaltma süreçlerinde daha bilinçli kararlar almalarına olanak tanıyor. Bu sayede, işletmelerin ESG hedeflerine ulaşmalarında, çevresel performanslarını iyileştirmelerinde, karbon izleme ve raporlama süreçlerini optimize etmelerinde önemli bir rol oynayarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlıyor.

InterWork Alliance’ın Karbon Emisyon Tokenleri standartlarına göre oluşturulan EY OpsChain ESG uygulamasının temel özelliklerinden biri de işletmelerin ürün emisyonlarını tokenize ederek CO2e (karbondioksit) pozisyonlarını net bir şekilde anlamalarına yardımcı olması. Ayrıca; tüketicilere ve iş ortaklarına, tokenizasyon kullanımı yoluyla emisyonların ve karbon kredisinin izlenebilirliği için güvenilirlik ve şeffaflık da sağlayacak.

EY Türkiye Blokchain Desk Lideri Esra Özdemir, EY OpsChain ESG uygulamasıyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: 

“Günümüzde iklim değişikliğinin etkileri hızla artmaya devam ederken hem tüketiciler hem de iş insanları için sürdürülebilirlikte şeffaflık ve takip edebilirlik konuları oldukça önem taşıyor. Net sıfır hedeflerinin her zamankinden daha fazla incelenmesi gerektiği günümüzün iş dünyasında; şirketlere, ESG öykülerini dijital olarak güvenilir bir platformda anlatma fırsatını yeni çözümümüz EY OpsChain ESG uygulaması ile sunuyoruz. Bu uygulama, blok zincirlerin kurumsal sınırlar ötesinde iş süreçlerini ve küresel ekosistemleri birbirine bağlayabilen birleştiricilik gücüne dayanarak geliştirildi. Sunduğu ayrıntılı izlenebilirlik yeteneği sayesinde, karbon izini belirli ürün çıktısına bağlayabilmeye ve tokenizasyon yoluyla emisyon envanterini izleyebilmeye olanak tanıyor. Şirketler, piyasada oluşturulan veya tedarik edilen karbon kredi tokenlerini kullanarak artık karbonsuzlaştırmaya yönelik eylemlerini görebilir ve takip edebilir hale gelebilecekler. EY olarak, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımıza blok zincir teknolojileri de dahil olmak üzere birçok alanda hız kesmeden devam ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı