Sony Şimdiye Kadarki En Gelişmiş APS-C Kamerası A6700'ü ve Çok Yönlü Kompakt Shotgun Mikrofon ECM-M1'yi Kullanıcılarla Buluşturuyor.

Yapay zekâ ile yüksek hassasiyetli özne tanımayla beraber en yeni fotoğraf ve video performansı ilk kez kompakt bir APS-C gövdeye sığdırıldı.

  • 13 Temmuz 2023
  • Sony Şimdiye Kadarki En Gelişmiş APS-C Kamerası A6700'ü ve Çok Yönlü Kompakt Shotgun Mikrofon ECM-M1'yi Kullanıcılarla Buluşturuyor. için yorumlar kapalı
  • 128 kez görüntülendi.
Sony Şimdiye Kadarki En Gelişmiş APS-C Kamerası A6700'ü ve Çok Yönlü Kompakt Shotgun Mikrofon ECM-M1'yi Kullanıcılarla Buluşturuyor.

Yapay zekâ ile yüksek hassasiyetli özne tanımayla beraber en yeni fotoğraf ve video performansı ilk kez kompakt bir APS-C gövdeye sığdırıldı.

 Sony, en yeni APS-C aynasız fotoğraf makinesi “A6700″ü piyasaya sundu. “A6700”, en yeni Full Frame Alpha™ ve Cinema Line fotoğraf makinelerinin üstün fotoğraf ve video özelliklerini, α6000 serisinin kompakt ve hafif tasarımıyla birleştirerek Sony’nin bugüne kadarki en gelişmiş APS-C aynasız fotoğraf makinesini yaratıyor.

Sony’nin gelişmiş BIONZ XR® işleme motorunun hızı ve gücüyle, 26,0 efektif megapiksele sahip APS-C arka aydınlatmalı Exmor R® CMOS görüntü sensörünü bir araya getiren “A6700”, kompakt ve hafif tasarımını korurken olağanüstü görüntüleme performansı sağlıyor.

Kamera, 120 fps’ei kadar yüksek çözünürlüklü 4K video kaydını ve zorlu veya az ışıklı koşullarda ayrıntıları yakalamak için 14+ duraklıii geniş bir enlemi destekliyor. Ayrıca renk tonlaması gerektirmeyen rafine film görüntüleri için Sony’nin profesyonel Cinema Line modellerinde bulunan S-Cinetone™ görüntü özellikle de insan teni tonlarını en gerçekçi haliyle sunuyor.

Sony, videograflar ve vloggerlar için stereo dahil sekiz ses alma modu ile yüksek kaliteli ses yakalama kapasitesine sahip “ECM-M1” shotgun mikrofonu da kullancılarla buluşturuyor. 

Sony Avrupa Görüntüleme Çözümleri Ürün Pazarlama Direktörü Yann Salmon Legagneur; “A6700’ün piyasaya sürülmesiyle Sony, yaratıcılığın durmaksızın ilerlemesini sağlayan güçlü son teknolojilerle her yerde ve her düzeyde yaratıcıların yeteneklerini artırma taahhüdünü sürdürüyor. Vizyonumuz durağan değil; Sony, yaratıcıların görüntü prodüksiyonu faaliyetlerini karşılamak ve desteklemek için APS-C serisini genişletmeye devam edecek” dedi.

 

Yapay zeka ile yüksek doğrulukta özne tanıma

En yeni APS-C boyutlu, arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü, olağanüstü görüntüleme performansı için gelişmiş BIONZ XR motoruyla eşleştirilmiş yaklaşık 26,0 etkin megapiksele sahip. Standart ISO hassasiyeti hem fotoğraflar hem de filmler için 100 ila 32000 arasında değişiyor ve yüksek hassasiyetli, düşük gürültülü çekime olanak tanıyor. Gelişmiş renk üretimi, insanlar ve bitkiler gibi nesnelerin doğal tonlarla yakalanmasını sağlarken, Yaratıcı Görünüm özellikleri benzersiz görsellere yardımcı oluyor.

AI işlem birimi, α7R V’den devraldığı teknoloji ile yüksek doğrulukta Gerçek Zamanlı Tanıma AF (otomatik odaklama) sağlıyor. α6000 serisinin insan ve hayvan tanımasının ötesinde artık insanlar, hayvanlar, kuşlar, böcekler, arabalar/trenler ve uçaklar gibi birden fazla konuyu doğru bir şekilde tanımlayarak çeşitli yaratıcı içeriklere yardımcı oluyor. Bugün piyasaya yeni sürülen FE 70-200MM F4 Macro G OSS II Lens iii ile eşleştirildiğinde, 35 mm full frame eşdeğerinde 105 mm ila 300 mm odak uzaklığı sunarak yüksek kaliteli çekim için telefoto yakınlaştırmanın gücünden yararlanıyor. Ayrıca, çok çeşitli E-mount lenslerle uyumlu olmasıyla kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

 

4K120p ile uyumlu mükemmel video performansı

6K’ya eşdeğer veri kullanan A6700, 4K 120 fps’de yüksek kare hızlı kayıt desteği de dahil olmak üzere üstün 4K video çıkışı sağlıyor. Mükemmel tonlama için 14+ durak sunan S-Log3 özelliğine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca S-Cinetone ile donatılmış olan A6700, Cinema Line geliştirme sürecinde geliştirilen teknolojiler sayesinde etkileyici cilt tonu tasviri ve nesne vurgulama sunarken, yapay zeka destekli Auto Frameiv özelliği nesneleri sorunsuzca takip ederek manuel kamera hareketi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Gövde, dijital ses arabirimleriyle uyumlu bir Çoklu Arabirim (MI) Yuvası barındırıyor. Yeni ECM-M1 shotgun mikrofonla birlikte kullanıldığında, doğrudan dijital ses iletimine olanak tanıyarak yüksek kaliteli, bozulmamış ses sunuyor.

 

Kompakt ve hafif bir cihaza özgü mobilite, çalışabilirlik ve bağlanabilirlik

A6700, kompakt tasarımıyla (yaklaşık 12cm × 7cm × 8cm. ve yaklaşık 493g.v ağırlığında) öne çıkıyor. Zahmetsiz kullanım için modern bir dokunmatik menü ile kullanıcı dostu kamera, dokunmatik olarak çalıştırılabilen değişken açılı bir LCD monitöre sahip. Özelleştirilebilir bir ön kadran ve fotoğraflar, filmler ve S&Q modları için bir anahtarlama kadranı da cihazda yer alıyor. Fotoğraflarda 5.0 stopvi deklanşör hızı avantajına sahip optik 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme sistemi ile donatılan A6700, Active Modevii özelliği sayesinde sabit çekimlere yardımcı oluyor.

Kamera artık videoların ve fotoğrafların bulut hizmetlerine sorunsuz bir şekilde yüklenmesi için Creators’ App’iviii destekliyor. Sony ayrıca Temmuz 2023’te “Camera Remote SDK”nın uzaktan çalıştırmaya ve ayar yapmaya olanak tanıyan yeni bir sürümünü sunmayı planlıyor.

 

Çevre bilinci ve erişilebilirlik

Sony, son 10 yılda dijital fotoğraf makineleri ve dijital video kameralarda yaklaşık 379 tonix işlenmemiş plastiği geri dönüştürülmüş plastikle değiştirdi. SORPLASTMx dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemeler, kamera gövdesinde aktif olarak kullanılıyor ve işlevsellikten ödün vermeden çevresel etkiyi azaltıyor. Ayrıca, işlemlere yardımcı olmak için menüleri ve video oynatma ekranlarını yüksek sesle okuyan ve çok çeşitli yaratıcının faaliyetlerini destekleyen bir Ekran Okuyucu işlevixi cihazda yer alıyor.

 

Shotgun mikrofon “ECM-M1”

ECM-M1, kadranla seçilebilen sekiz ses kayıt modunaxii sahip dünyanın ilk shotgun mikrofonu olmasıyla öne çıkıyor. 4 mikrofon kapsülü, benzersiz hüzmeleme ve gelişmiş dijital işleme teknolojisi ile stereo da dahil olmak üzere çeşitli modlar sunuyor. Ultra yönlü modu, önden hedeflenen sesi yakalıyor (30 derecelik bir genişlik içinde) ve aynı zamanda çevredeki ortam sesine dinamik olarak uyum sağlayarak diğer sesleri etkili bir şekilde bastırıyor. Bu mod, öznenin her zaman mikrofonun önünde olduğu röportajlar ve selfie çekimleri için ideal bir tercih oluyor.

Yeni eklenen kilit mekanizmalı mod kadranı, ses alma modlarının kolay ve güvenli bir şekilde değiştirilmesine olanak tanıyor. ECM-M1, gürültü kesme filtresi ve düşük kesme filtresi teknolojileri sayesinde arka plan, titreşim ve düşük frekans gürültüsünü en aza indirgiyor. Bu filtreler dijital sinyal işleme yoluyla uygulanarak kayıt aşamasında ses kalitesini en üst düzeye çıkarıyor ve böylece karmaşık son işlem ihtiyacını azaltıyor. Ayrıca 4 kanallı kaydı (yalnızca uyumlu kameralarda) destekleyerek 3. ve 4. kanallarda çok yönlü modda güvenli kayıt yapılmasını sağlarken 1. ve 2. kanallar seçilen yöne odaklanıyor. Kompakt ve hafif olan ECM-M1, mobiliteyi artırarak içerik oluşturucuların farklı durumlarda yüksek kaliteli ses yakalamasına olanak tanıyor. Ekstra kablo veya pile ihtiyaç duymadan doğrudan güç ve ses bağlantıları için mikrofonu uyumlu bir kameranın Çoklu Arabirim Yuvasına takılması yeterli oluyor. Dahili dijital ses arabirimine sahip uyumlu bir kameranın Çoklu Arabirim Yuvası aracılığıyla bağlandığında, ses sinyali doğrudan kameraya dijital biçimde aktarılıyor, böylece herhangi bir bozulma meydana gelmiyor. Basit bir anahtar, analog arayüz kullanan çok çeşitli kameralarla da uyumluluk sağlıyor.

Bulunabilirlik

Sony’nin Avrupa fotoğrafçılık merkezi 22 dilde hizmet veriyor ve ürün haberleri, yarışmalar ve her ülkedeki Sony etkinliklerinin güncel bir listesini içeriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı