Tasarım Giyim Platformu The Clique Mart Ayında Açılıyor

YLL Mağazacılık Genel Müdürü Eylül Ögetürk Önemlitürk, Türkiye’nin perakende sektöründeki mevcut zorlukları ele alarak bu zorlukların çözümü olarak geliştirdikleri Mart ayında faaliyete başlayacak olan “The Clique” Stil ve Moda Platformu’nu duyurdu.

  • 29 Şubat 2024
  • Tasarım Giyim Platformu The Clique Mart Ayında Açılıyor için yorumlar kapalı
  • 123 kez görüntülendi.
Tasarım Giyim Platformu The Clique Mart Ayında Açılıyor

YLL Mağazacılık Genel Müdürü Eylül Ögetürk Önemlitürk, Türkiye’nin perakende sektöründeki mevcut zorlukları ele alarak bu zorlukların çözümü olarak geliştirdikleri Mart ayında faaliyete başlayacak olan “The Clique” Stil ve Moda Platformu’nu duyurdu. Platform, sadece tasarım giyim markalarını temsil ederek üyelerine özel hizmetler ve ayrıcalıklı alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Perakende sektöründe faaliyet gösteren pazaryerlerinin tasarım giyim markaları için yetersiz bir rekabet ortamı sunmasıyla ilgili endişelerini dile getiren Önemlitürk, yüksek komisyon oranlarının sektör ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirtti.

Önemlitürk, “Sektörde önemli bir boşluk olduğunu kendi markalarımız için yaptığımız pazarlama faaliyetleri sırasında fark ettik. Yaptığımız pazar araştırmaları, özel tasarım giyim ve aksesuar ürünleri için ayrıcalıklı bir alışveriş platformunun gerekliliğini ortaya koydu. Bu boşluğu doldurmak ve Türkiye’de üretim yapan tasarım giyim markalarına özel bir çözüm sunmak amacıyla YLL Tasarım Giyim ve Mağazacılık olarak, The Clique adlı Stil ve Moda Platformu’nu geliştirdik. Platformumuz, tasarımcıların ürünlerini hem Türkiye hem de uluslararası pazarda geniş bir kitleye ulaştırmalarını sağlayacak.” dedi.

 

The Clique, tasarım giyim markaları için değer odaklı bir platform olup, markaların potansiyel müşterilere ulaşabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için bir köprü oluşturmayı hedefliyor. Yüksek komisyonlar ve karmaşık koşullarla mücadele eden markalara alternatif bir çözüm sunarak, sektörü daha adil ve sürdürülebilir bir hale getirmeyi planlıyor.

YLL Tasarım Giyim ve Mağazacılık, tasarım giyim sektöründe çözüm odaklı bir lider olma vizyonuyla yola çıktı. The Clique platformu, hem tasarımcılara yeni bir pazar sunmak hem de tüketicilere benzersiz ve özgün ürünlere erişim sağlamak için tasarlandı. Platforma katılımın davetiye yoluyla olduğu bilgisini aldığımızda, bireysel üyelerin statü puanlarına göre hizmetlerden ücretsiz faydalanabildiği, katılımcı markaların ise platform kriterlerine uygunluk testi ve editör onaylarından sonra dahil edildiği belirtildi.

2025 yıl itibariyle, The Clique platformda yer alan markalarına yurtdışında mağazacılık yapabilmelerine imkân sağlayacak pop-up mağazalar açmayı planlıyor. Bu iş sayede, markaların makul bütçelerle uluslararası alanda varlık göstermelerine imkan tanınacak.

 

The Clique Ayrıcaklı Üyelik Programı’nın sunduğu ayrıcalıklar 

Kişisel Stil Danışmanlığı

Kişisel Stil Danışmanlığı, her bireyin tarzına ve ihtiyaçlarına uygun moda seçimleri yapmasına yardımcı olmak için tasarlanmış özel bir hizmettir. Uzman stil danışmanları, üye markalardan veya kullanıcının mevcut gardırobundan, müşterilerin tarzını ve ihtiyaçlarını anlayarak, onların benzersiz kişiliğine ve yaşam tarzına uygun kombinler oluşturarak kişiye sunuyor.

Müşterilerin mevcut dolaplarında bulunan kıyafetlerden oluşturulan kombinler, sürdürülebilir moda ve daha az tüketim felsefesiyle uyumlu bir yaklaşımı desteklemeyi amaçlıyor. Bu şekilde, müşterilerin gardıroplarını daha verimli bir şekilde kullanmaları ve daha az alışveriş yaparak daha sürdürülebilir bir moda seçeneği benimsemeleri teşvik ediliyor.

Gardırop Detoksu

Gardırop detoksu sürecinde, Uzman Stil Danışmanları kullanıcıların gardıroplarını gözden geçirip kıyafetleri sınıflandırıyor (kullanılabilir, onarılmaya ihtiyaç duyan, bağışlanabilir veya atılabilir). daha düzenli ve işlevsel bir gardırop oluşturmak için gereksiz kıyafetleri temizlemenin yanında Bu hizmet, kişinin mevcut giysilerini daha etkili bir şekilde kullanmasına ve gardırobunu sadeleştirmesine yardımcı olurken aynı zamanda kişisel stilini de geliştirmesine olanak sağlamayı planlıyor.

Bağışlama ve Kiralama

The Clique kullanılmayan çantaları ve elbiseleri yeniden sahipleriyle buluşturmayı hedefliyor. Kullanıcılar, gardırop düzenlemesi sonrası kullanmadıkları ürünleri satarak kazandıkları puanlarla platform üzerinde yeni kıyafetler alabiliyorlar. Bu yöntem, kullanıcıların gardıroplarını düzenli tutmalarını yanında onlara gardıroplarına maliyetsiz yeni ürünler eklemelerine imkan tanıyor. Satış ya da kiralamaya

The Clique Revived Yenileme Hizmeti

The Clique Revived, ikonik çantaları ve elbiseleri yenileme hizmetiyle moda tutkunlarını geçmişin değerli parçalarıyla buluşturmayı amaçlıyor. The Clique’in yenileme hizmeti Her biri kendi hikayesini taşıyan bu ikonik parçaları, profesyonel bir yaklaşımla restore ederek, onlara ikinci bir hayat veriyor. Usta zanaatkarlar aracılığı ile her detayı özenle ele alarak, bu değerli parçaların eski ihtişamlarını yeniden kazanmalarını sağlıyor. Eski dikişleri onarıyor, lekeleri temizliyor ve kumaşları yeniliyorlar, böylece bu ikonik ürünler tekrar parıldıyorlar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı