Teknoloji odaklı fulfillment şirketi OPLOG 10 yaşında

Teknoloji odaklı fulfillment şirketi OPLOG 10 yaşında Lojistikte rekabet avantajı kazandırarak büyüme sağlıyor  OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu: “Yeni nesil bir fulfillment şirketi olarak, kendi yarattığımız ve geliştirdiğimiz teknolojilerimizle, kurulduğumuzdan bu yana geçen 10 yılda sektörde fark yarattık ve önemli bir oyuncu haline geldik.

  • 27 Kasım 2023
  • Teknoloji odaklı fulfillment şirketi OPLOG 10 yaşında için yorumlar kapalı
  • 97 kez görüntülendi.
Teknoloji odaklı fulfillment şirketi OPLOG 10 yaşında

Teknoloji odaklı fulfillment şirketi OPLOG 10 yaşında

Lojistikte rekabet avantajı kazandırarak büyüme sağlıyor 

OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu: “Yeni nesil bir fulfillment şirketi olarak, kendi yarattığımız ve geliştirdiğimiz teknolojilerimizle, kurulduğumuzdan bu yana geçen 10 yılda sektörde fark yarattık ve önemli bir oyuncu haline geldik. Dünyada her şeyin yeniden kurgulandığı bu dönemde ticarette rekabet, lojistiği iyi kullanmakla başlıyor. OPLOG da tam bu noktada değer yaratıyor; sunduğumuz hızlı, teknoloji destekli ve marka vaatlerine uygun lojistik hizmetleri ile şirketlere rekabet avantajı kazandırarak onların işlerinin büyümesini destekliyoruz. Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’daki depolarımızla hem yerli hem de global müşterilerimize destek veriyor, markaların tek noktadan tüm dünyaya ulaşmasını sağlıyoruz.”

Şirketlerin lojistikte rekabet avantajı kazanarak büyümesini sağlayan OPLOG, sunduğu B2B, B2C, D2C ve omnichannel fulfillment hizmetleriyle 10 yıldır sektöründe fark yaratmayı sürdürüyor. Bugün Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’daki depolarıyla yerli ve yabancı markaların tüm dünyada büyümelerine imkân sağlıyor. Üç kıtadaki operasyonlarıyla, globalleşme yolundaki hedeflerini emin adımlarla gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kurulduğundan bu yana e-ticaret sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojik ilerlemeye, kendi yazılımları ve robotik geliştirmeleriyle yön veren OPLOG’un “tech-enabled logistics/teknoloji odaklı lojistik” anlayışıyla sektörde yarattığı değişim ve dönüşüm, yurtdışında da ilgiyle karşılanıyor.

Teknoparktan üç kıtadaki dört ülkeye

On yıl önce, 2013’te, Bilkent Cyberpark’taki Teknokent’te kurulan OPLOG, sadece fulfillment hizmeti sunmuyor, teknoloji şirketi olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Bu teknolojileri dünyanın dört bir yanındaki depolarında kullanan OPLOG, sadece Türkiye’de Sony, Rossmann, Tupperware ve Atomy gibi global markaların da bulunduğu 150’den fazla firmanın operasyonlarını yönetiyor. 2022’de Esas Private Equity’den aldığı 11 milyon yatırımın ardından global ağını genişleterek İngiltere, ABD ve Almanya’da da depolar kuran firma, geçen aylarda da İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Birleşik Krallık’taki İçe Dönük Yatırım (Inward Investment) ve Doğrudan Yabancı Yatırım Programı’nın (FDI) ilgisini çekerek “Unicorn” adayı seçildi. Depo içi verimliliği yüzde 400 artıran depo robotu TARQAN ise yabancı basından ve Avrupalı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. 

Türk markalarını yeni pazarlara açıyor

Kurdukları fulfillment ağı ile global bir müşteri portföyü elde etmekle kalmayıp Türkiye markalarının da yeni pazarlara açılmasına yardım ettiklerini söyleyen OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu, şu örnekleri veriyor: “IAMNOTBASIC kurulduğu ilk gün itibarıyla bizimle olan değerli bir marka. Türkiye’deki başarılarının ardından Almanya’ya açılma kararı veren marka, OPLOG Almanya depomuzla bu yeni pazara girmeye hazırlanıyor. Kelebek ve Penelope Bedroom da OPLOG ile yabancı pazarlara açılan başarılı yerli markalarımızdan bazıları; onların operasyonları da İngiltere depomuzda yürütülüyor. Sektörde rekabet avantajı sağlayan tech-enabled logistics anlayışımızla daha nice markanın büyümesine yardımcı olmaya devam edeceğiz”.

2024 için yeni robot hazırlığı

Türk mühendislerince yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, görücüye çıktığı andan itibaren yerli ve yabancı basının ilgi odağı olan TARQAN, 2024 yılında OPLOG depolarında çalışmaya başlayacak. Bu yöndeki geliştirmelere devam eden OPLOG, insanlarla beraber çalışacak, yeni bir otonom robot geliştirme hazırlığını da sürdürüyor. Önümüzdeki yıl boyunca globalleşme çalışmalarını daha da hızlandıracak olan OPLOG’un Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu hedeflerini, “Sadece depo ve hizmetlerimizle değil, teknolojiyi önceliklendiren anlayışımızla da dünya genelinde sektörümüzün öncüsü olmayı amaçlıyoruz. Depo içerisinde kullanılan yazılımlar ile mutlak hız ve kalite sağlayan depo otomasyon robotları da dahil, tüm teknolojileri kendi bünyemizde geliştirip kullanıyoruz.  Kaynaklarımızı AR-GE ve teknolojiye aktarıyoruz. Çünkü gelecekte kendi teknolojisini geliştiren lojistik firmaları ayakta kalacak” diyerek anlatıyor. 

Ekip büyük transferlerle büyüyor

Fulfillment hizmetlerini Türkiye, İngiltere, Amerika ve Almanya’da sunan OPLOG, 2024 yılı itibariyle tüm dünyada yeni depolar açmayı hedefliyor. Bu depoları da yine TARQAN ve robotik teknolojiler ile güçlendireceklerini söyleyen Develioğlu, ekiplerini yeni yetenekler katarak büyütmeye devam edeceklerinin de altını çiziyor: “Bu yıl Amazon’dan yaptığımız iki büyük transfer ile ekibimize güçlü isimler kattık. Önümüzdeki süreçlerde de ekibimizi büyütmeye devam edeceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı