Trump Art Gallery'de yeni sergi: 'Kayboluş (Vanish)'

Trump Art Gallery’de yeni sergi: ‘Kayboluş (Vanish)’ Sanatçı Pınar Partanaz’ın figüratif ve soyut sanatın sınırlarını zorlayan bir deneyim sunmanın yanı sıra, doğa ile insan arasındaki ilişkinin karmaşıklığını ve uyumunu vurguladığı ‘Kayboluş (Vanish)’ isimli sergisi, Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

  • 01 Aralık 2023
  • Trump Art Gallery'de yeni sergi: 'Kayboluş (Vanish)' için yorumlar kapalı
  • 126 kez görüntülendi.
Trump Art Gallery'de yeni sergi:  'Kayboluş (Vanish)'

Trump Art Gallery’de yeni sergi:

‘Kayboluş (Vanish)’

Sanatçı Pınar Partanaz’ın figüratif ve soyut sanatın sınırlarını zorlayan bir deneyim sunmanın yanı sıra, doğa ile insan arasındaki ilişkinin karmaşıklığını ve uyumunu vurguladığı ‘Kayboluş (Vanish)’ isimli sergisi, Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. 

Sergi Aralık ayı süresince görülebilir.

 

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallerysanatçı Pınar Partanaz’ın ‘Kayboluş (Vanish)’ adlı sergisine Aralık ayı boyunca ev sahipliği yapacak. 

‘Kayboluş (Vanish)’ isimli sergi; çağdaş resim sanatının büyülü dünyasını keşfetmek ve belirsizliklerle, yok oluşlarla, gizemlerle dolu deneyime katılmak isteyen herkes için bir kapı aralıyor.

Serginin, figüratif resim ile soyutlamanın dingin ve sessiz buluşmasını açığa çıkardığını belirten sanatçı Pınar Partanaz; “Eserlerimde, figürlerin bazen netliklerini kaybederek gizlenmiş veya erimiş gibi göründüğü sahneler bulunuyor. Bu kayboluş unsurları, resimlerin anlamını ve duygusal etkisini arttırırken belirsizlik ve yok oluş, izleyicinin resmin derinliklerine dalarak günlük hayatın hızından arınmasını, renk ve dokuların içinde kaybolmasını sağlamayı amaçlıyor” diyor.

Sergi ayrıca figürlerin ve doğanın iç içe geçtiği sahneleriyle, varlıkların birbirine karıştığı, sınırların silikleştiği anları yakalıyor. İnsan figürleri doğanın bir parçası gibi onunla bütünleşerek kimliklerini kaybediyor. Doğa ile insan arasındaki ilişkinin karmaşıklığını ve sürekli değişen dinamiklerini yansıtan bu arayış, aynı zamanda izleyicilere doğanın güzelliklerine olan hayranlıklarını gösteriyor ve insanın doğa ile olan uyumunu derinlemesine düşünmeye teşvik ediyor. 

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 31 Aralık tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı