Türkiye ve Singapur arasındaki iş birliği fırsatlarının değerlendirileceği “Açık İnovasyon Konuşmaları" başlıyor

Sistem Global Danışmanlık ve Singapur Enterprise iş birliği kapsamında, Türkiye ve Singapur teknoloji ekosistemleri arasındaki iş birliklerini geliştirme amacıyla düzenlenen etkinlik 3 Ağustos’ta gerçekleşecek.

  • 01 Ağustos 2023
  • Türkiye ve Singapur arasındaki iş birliği fırsatlarının değerlendirileceği “Açık İnovasyon Konuşmaları" başlıyor için yorumlar kapalı
  • 154 kez görüntülendi.
Türkiye ve Singapur arasındaki iş birliği fırsatlarının değerlendirileceği “Açık İnovasyon Konuşmaları" başlıyor

Sistem Global Danışmanlık ve Singapur Enterprise iş birliği kapsamında, Türkiye ve Singapur teknoloji ekosistemleri arasındaki iş birliklerini geliştirme amacıyla düzenlenen etkinlik 3 Ağustos’ta gerçekleşecek. 

Sistem Global Danışmanlık ve Enterprise Singapore, Türkiye ve Singapur’daki teknoloji ve inovasyon ekosistemlerinin önde gelen şirketlerini Açık İnovasyon Konuşmaları’nda ağırlayacak. İki ülke arasındaki başarılı iş birliklerini ve inovasyon ortaklıklarını geliştirmek amacıyla 3 Ağustos’ta online olarak gerçekleştirilecek buluşmada, Türkiye ve Singapur’daki fırsatlar, açık inovasyon uygulamalarının faydaları, açık inovasyon yaklaşımının ve ülkeler arası şirketler arasındaki iş birliklerinin, girişimlerin globalleşme stratejilerine olan yansımaları masaya yatırılacak.

Teknoloji şirketlerinin Singapur’daki ve Türkiye’deki hibe ve teşvik programlarına, ilgili pazarlardaki yatırım fırsatlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan Türkiye – Singapur Teknoloji İş Birliği Programı’nın detaylarının da paylaşılacağı Açık İnovasyon Konuşmaları 3 Ağustos Perşembe günü saat 10.30’da başlayacak. 

Sistem Global Danışmanlık COO’su Elif İşgör Önen, Enterprise Singapore Bölge Direktörü Yogeindran Thiayagarajah, Quest Ventures Yönetici Ortağı James Tan, ACE Direktör Yardımcısı Jerrick Tee, Socar Türkiye Dijital Ekosistem Yöneticisi Duygu Ökesli, TTGV İklim Teknolojisi Elçisi Dr. Hüseyin Güler, MIRSIS CTO’su Hasan Güner ve Opsis CEO’su Andrew Ow’un konuşmacı olacağı etkinliğe katılmak için Sistem Global Danışmanlık’ın web sitesinden veya sosyal medya kanalları üzerinden ücretsiz olarak kayıt yaptırılabiliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sistem Global Danışmanlık COO’su Elif İşgör Önen, “Sistem Global Danışmanlık olarak 2014’ten beri iş ilişkilerimizi sürdürdüğümüz Singapur’da 2020’den beri kendi ofisimizle yer alıyoruz. Singapur, sunduğu olumlu iş ortamı, finansal derinlik ve iş fırsatlarının yanı sıra ASEAN bölgesine yönelmek isteyen firmalar için de önemli bir zıplama tahtası. İki ülkenin başarılı teknoloji ekosistemlerinin açık inovasyon bakış açısı ile bir araya gelmesi, her iki ülkedeki şirketlerin birlikte daha güçlü bir şekilde farklı pazarlara açılmasını veya ürün geliştirmesini sağlayacak bir dizi avantaj sunacaktır. Bu panelde de farklı ülkelerdeki firmalar arasındaki açık inovasyon yaklaşımı ile oluşan iş ortaklıklarının gücünü bizzat deneyimlemiş farklı paydaşları bir araya getirmekten, onların deneyimlerinin iki ülke arasındaki firmalara ilham vermesinden ve yol gösterecek olmasından heyecan duyuyoruz” dedi.

Enterprise Singapore’un Doğu Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Bölge Direktörü Yogeindran Thiayagarajah ise, “Türkiye, girişimciler ve inovasyon için hızla büyüyen bir merkez haline geliyor. Son üç yılda, bölgedeki teknoloji talebini karşılamak için birçok start up büyük bir büyüme kaydetmiş ve e-ticaret, oyun, fintech, eğitim teknolojileri ve akıllı şehirler gibi alanlarda özellikle uluslararası ve Türk girişim sermayesi yatırımlarında artış olmuştur. Güneydoğu Asya’da dinamik bir inovasyon merkezi olan Singapur’da ise yeni teknolojik çözümler sunan unicorn’lar ve şirketlerin sayısı hızla artmaktadır. Dolayısıyla Türk ve Singapurlu şirketler, teknolojik gelişme ve pazar erişimi konusunda birbirini tamamlayan güçlere sahip. İki ülke arasındaki iş birliği fırsatlarını geliştiren, Sistem Global Danışmanlık’ın ortaklığıyla gerçekleştirdiğiniz Açık İnovasyon Konuşmaları gibi birçok yeni projeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı