Türkiye'nin Yeni 'X' projesi çok yakında…

Türkiye’nin yeni ‘X’ projesi gümbür gümbür geliyor.

  • 14 Ağustos 2023
  • Türkiye'nin Yeni 'X' projesi çok yakında… için yorumlar kapalı
  • 172 kez görüntülendi.
Türkiye'nin Yeni 'X' projesi çok yakında…

Türkiye’nin yeni ‘X’ projesi gümbür gümbür geliyor. Yeni fikirleri ve yeni projeleri yapay zeka ortamında değerlendirip günümüz koşullarına uygunluğunu raporlayacak olan X-Birdy oluşumunu, Kurucusu Murat Baş duyurdu. 

Türkiye’de sesini duyuramayan mucitlerin sesi olmak için ekibiyle geliştirdikleri yeni yapay zeka prototipi X-birdy’i yakın gelecekte çok duyacağız gibi duruyor. 

Peki sistem nasıl çalışıyor?
Öncelikle sistemin kuruluş amacı; parlak fikirlerin mucidi her yaştan insanımızı, yeni fikirler üreterek ülke ekonomisinde hatrı sayılır bir paya sahip olmalarını sağlamak. 

Sistem bir mucidin yapay zeka platformu X-Birdy’e fikrini dahil etmesiyle başlıyor. Öncelikle yapay zeka algoritması fikrin gerçekleşebilme olasığını analiz ederken pazardaki konumlandırmasına da odaklanıyor. Bir çok fon toplanabilecek mecradan aldığı kaynaklarla fonlanabilme olasığını da sentezleyen yapay zeka, sonuçta fikrin gerçekleşme yüzdeliğini ortaya koyuyor. 

Geçerli bir yüzdelik dilimine giren fikirler için başka bir serüven başlıyor. 

X-Birdy’nin kurucusu olan Murat Baş liderliğindeki her biri pazarlama, görsel sanatlar ve veri analizi konusunda uzman takım arkadaşlarıyla birlikte deneyimlerini fikrin geliştirilmesi ve tutundurulması için danışmanlık vermeye başlıyor.

Bir fikrin oluşmasının ardından tutundurulması da çok önemli. Birçok mucit, pazarlama konusunda ya doğru kanallarla çalışamıyorlar ya da buna bütçeleri yetmiyor. X-Birdy projesiyle fikir geliştiricilere ürün veya hizmetlerini daha düzgün şekilde Global piyasaya aktarabilmeleri için imkan sağlanıyor. 

Kuluçka’dan çıkan fikirleri artık bir kuş misali uçurmanın zamanı geliyor. 

Bu projenin kendini çok heyecanlandırdığını aktaran Murat Baş sözlerine şöyle devam etti; “Çalışma hayatım boyunca bir çok firmanın proje yönetimi, teknoloji, e-ticaret, ürün ve iş geliştirme süreçlerinde hem yönetici hem CEO danışmanı olarak çalıştıktan sonra farkettim ki bu ülkeden global ölçekte değer kazanabilecek bir çok fikir çıkıyor. Yine bu süreçte gözlemlediğim hantal yönetimsel organizasyonlar nedeniyle bu fikirler insanların egoları altında ezilip gidiyor. X-Birdy’i kurarken her yaştan insanın fikrine değer vererek tamamen matematiksel verileri analiz edip, doğru ürünü doğru pazarlarla buluştururken, doğru ekiple çalışmalarını sağlamayı amaçladık. Bu oluşum hem yapay zekanın analitik yapısından faydalanıyor hem de insan tecrübesinin deneyimlerinden faydalanarak yeni dünya düzeninin bir parçası olmayı hedefliyor.” dedi. 

Murat Baş, merkezi Houston Texas’ta bulunan şirketlerinin X-Birdy projesiyle bir başlangıç yapıp ellerindeki diğer projelerle de  adlarından söz ettirmeyi istediklerini ekledi ve şöyle devam etti;  ”Çok sevdiğimiz bu ülkeye ekibimle birlikte global ölçekte fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeden bu ülkeye ve insanımıza sırtımızı dayayarak Atatürk’ün de dediği gibi “Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.” Bu güzel yolda umarım muvaffak olarak bu ülkenin değerlerini koruyup, yücelteceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı