Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası" ile 272 TEGV'li çocuğun eğitimine destek sağlandı

15-18 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)-Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası kapsamında toplanan bağışlarla TEGV’li 272 çocuğun eğitimine destek sağlandı.

  • 13 Temmuz 2023
  • Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası" ile 272 TEGV'li çocuğun eğitimine destek sağlandı için yorumlar kapalı
  • 142 kez görüntülendi.
Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası" ile 272 TEGV'li çocuğun eğitimine destek sağlandı

15-18 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)-Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası kapsamında toplanan bağışlarla TEGV’li 272 çocuğun eğitimine destek sağlandı. Nitelikli eğitime destek olmak isteyen veteran sporcuların katıldığı turnuva, Spor İstanbul Fatih Spor Kompleksi’nde yapıldı. Takımların açtıkları fonzip kampanyalarıyla TEGV’li çocukların spor faaliyetlerine destek olmak amacıyla 217 bin 783 TL bağış toplandı.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocuklarına destek olmak amacıyla düzenlenen “TEGV-Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası” tamamlandı. 15-18 Haziran tarihleri arasında Spor İstanbul Fatih Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvaya 4 Kadın, 6 Erkek olmak üzere 10 takım fiziksel 10 takım sanal olarak katılırken, TEGV çocukları yararına toplam 20 bağış kampanyası açıldı. 

TEGV’li çocuklar hem maçları izledi hem de basketbol oynadı

Türkiye’nin her yerinden gönüllü sporcuların bağış yaparak katıldıkları turnuvada, takımlar açtıkları fonzip kampanyaları ile sosyal çevrelerinden de bağış topladılar. Umuda Basket Turnuvası’nda sportif rekabetin yanında yardımseverlik rekabeti de eklendi. Takımların açtıkları kampanyalara 243 bağışçı destek verdi. Turnuvanın üçüncü gününde TEGV Zeyrek Öğrenim Birimi çocukları da turnuvaya katıldılar. Minikler hem maçları izlediler hem de basketbol oynayarak turnuva atmosferini deneyimleme fırsatı buldular. 

“Tüm sporseverlere çocuklarımız adına teşekkür ederiz”

Çocukların spora olan ilgisini arttıran bu etkinliklerin önemine değinen TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, şöyle konuştu:

“TEGV olarak 28 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği verdik. Bizler faaliyetlerimiz ve eğitim programlarımızla çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını desteklemeyi önemsiyoruz. Spor faaliyetleri de çocukların kişisel ve sosyal gelişiminde çok büyük bir yer tutuyor. Çocuklarımız spor yaparak hem takım olmayı hem de ‘fair play’ ilkelerini öğreniyorlar. Ayrıca farklı spor etkinlikleri ile vakfımız için bağış kampanyaları oluşturulabiliyor. Bugüne kadar maratoncular, dağcılar, yüzücüler, golf ve bisiklet sporuna gönül verenler bir yandan hobilerini gerçekleştirirlerken, diğer yandan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamışlardı. Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası ise bu etkinliklerin en yenisi olarak seriye katıldı. Çocuklarımızın spora olan ilgisini arttırıp sportif etkinlik olanaklarını iyileştirmeyi hedefleyen bu anlamlı kampanyaya öncü olan, katılan ve bağış yapan tüm sporseverlere çocuklarımız adına teşekkür ederiz”

“Hedefimiz uluslararası katılımın olacağı bir turnuva”

Turnuvanın devam edeceğini, hedeflerinin uluslararası bir katılımın olacağı bir turnuva olduklarını belirten Umuda Basket Takım Kaptanı Doç. Dr. F. Okan Falay, şunları söyledi:

“Hayatımıza kattığımız spor ve sanat vd. hobilerin ve profesyonel hayatın ayrıca topluma katkı yapacak şekilde açılımlar oluşturması hem katkı anlamında hem de insanın hayatına kattığı anlam penceresinden çok önemli. Ayrıca farkındalık yaratmak ve maddi-manevi destek toplarken sevdiğimiz şeyleri yapmak çok anlamlı. Bisiklet ile Umuda Pedal ismini verdiğimiz ve derneğe dönüştürdüğümüz ortam ile birçok STK’ya destek sağladık ve birçok konuda farkındalık oluşturduk. Basketbol hayatımızın çok büyük bir kısmında var olan hobimizi de Umuda Basket olarak bu şekilde katmaya karar verdik. Bu nedenle haziran ayında bir ‘Umuda Basket Turnuvası’ planladık. 15-18 Haziran’da Spor İstanbul’un desteği ile Fatih Spor Kompleksi’nde yaptığımız turnuvaya 4 kadın, 6 erkek veteran takım katıldı. Ayrıca daha önce uygulanmamış bir format da turnuvaya ekledik o da sanal katılım oldu, o da turnuvaya gelemeyen takımların çocuklarımız için destek vermek için destek yarışına katılmaları belki de dünyada bir örneği olmayan bir uygulama oldu. Bu şekilde de 10 takım katılım sağladı. Toplam 20 takım destek toplamış oldu. Turnuvamızın sonunda toplanan destek ile 272 TEGV çocuğunun bir yıllık desteği ve özellikle deprem bölgesindeki çocuklar için sportif ortamlarına destek olacak bir fonu topladık. Turnuvanın en güzel anlarından biri de eski basketbolcular ile TEGV çocuklarının birlikte basket oynadığı maç ve seyreden TEGV çocukları oldu. Umuda Basket Turnuvası devam edecek olup, hedefimiz daha çok takım ve uluslararası bir katılımın olacağı bir turnuva. Bu turnuvanın birlikte hayalini kuran, arkadaşlarımıza ve fiziksel ve sanal olarak katılan tüm takımlarımıza teşekkür ederiz. Sporu umut için kullanmak adına daha yapacak çok şey var. Umutlarımız için hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz.”

Turnuva spor duyarlılığını arttırma amacıyla düzenlendi

Eğitime destek olmak isteyen veteran takımların katıldığı turnuva bağış kampanyalarının tüm geliri TEGV çocuklarının spor eğitimleri için kullanılacak. Turnuva, çocukların spor olanaklarının arttırılıp iyileştirilmesinin dışında, katılımcı sporcularda ve toplumda veteran spor, ‘fair play’ ve çevre konularına duyarlılığı da arttırma amacıyla düzenlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı