Vodafone Business, yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'ni Ankara'da açtı

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’ni Ankara’daki yeni merkezinde hayata geçirdi.

  • 05 Aralık 2023
  • Vodafone Business, yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'ni Ankara'da açtı için yorumlar kapalı
  • 127 kez görüntülendi.
Vodafone Business, yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'ni Ankara'da açtı

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’ni Ankara’daki yeni merkezinde hayata geçirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, yeni merkeziyle işletmelerin siber güvenlik tarafında duyduğu ihtiyaçlara en etkin şekilde yanıt verdiklerini söylerken, önümüzdeki dönemde de bu alandaki yatırımlarını artırarak devam edeceklerini belirtti.

İşletmelerin teknoloji iş ortağı Vodafone Business, müşterilerine iş sürekliliği sağlama hedefi doğrultusunda, Vodafone Türkiye Ankara Merkezi’nde yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Siber güvenlik olaylarının 7/24 mercek altına alındığı, atakların anında tespit edilip olası tehditlere karşı anlık müdahalelerin gerçekleştirildiği yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’yle şirketlere sunduğu siber güvenlik çözümlerini genişleten Vodafone Business, önümüzdeki dönemde de bu alandaki yeni yatırımlarına hız kesmeden devam ederek işletmelerin dijital çözüm ortağı olmayı sürdürecek.

 

“Siber güvenlik çözümlerimizle işletmelere 7/24 destek sunuyoruz”

Vodafone Business’ın yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’ndeki basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Vodafone Business olarak müşterilerimizin kritik uygulamalarını kesintisiz ve güvenli, verimli şekilde yönetmeye son derece önem veriyoruz. Bugün de müşterilerimize iş sürekliliği sağlama hedefimiz doğrultusunda da , geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığımız Vodafone Türkiye Ankara Merkezi’mizde yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’mizi faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

Vodafone Business olarak vizyonumuz, işletmelerin dijital iş ortağı olarak, bu dijitalleşme yolculuğunun her aşamasında onların yanlarında olmak. Şu anda en kritik konuların başında gelen siber güvenlik alanında şirketlerimizi proaktif bir yaklaşımla yönlendiriyoruz. 500’den fazla metrik ile sistem takibi yapabildiğimiz Ankara’daki Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’mizde, işletmelerdeki siber olayların izlemesini, raporlamasını ve şüpheli olaylara anında müdahale edilmesini 7/24 sağlamamızın yanı sıra, işletmelere siber güvenlik altyapılarının oluşturulması ve geliştirilmesi konusunda proje bazlı çözümler sunuyoruz. Yeni Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’mizle beraber, siber güvenlik tarafında işletmelerimizin çok daha yoğun bir şekilde yanında yer alırken, önümüzdeki dönemde bu alandaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

 

“Geleceğe hazır” şirket olmanın yolu siber güvenlikten geçiyor

Bunun yanında Vodafone Grubu, siber güvenlik odağında, 15 ülkede 3 bin 101 şirketin katkısı ile hazırlanan “Fit for a Secure Future” Raporu’nu geçtiğimiz aylarda yayımladı. “Geleceğe Hazır” işletmelerin siber güvenliğin önemini nasıl kavradıklarını ve böylece nasıl daha hızlı ilerleyip başarıyı yakaladıklarını ortaya koyan raporda, siber güvenliğin güvende olmaktan çok daha fazlası olduğu, siber güvenlik konusunda bütüncül bir yaklaşım benimseyen işletmeler yeni ve heyecan verici fırsatlar yakalayabilir ve gerçek bir rekabet avantajı elde edebileceği bulguları ortaya konuldu.

Geleceğe Hazır işletmeler kendilerini korumak için proaktif bir yaklaşım benimserken, her olasılığa hazırlıklı olduklarından emin olmak için ileriye dönük planlama yaptığı vurgusu yapılan raporda, siber güvenliğin aslında sadece korumadan ibaret olmadığı, inovasyon çabalarına en önemli tetikleyicilerinden biri olduğuna da dikkat çekildi.

 

“İşletmelerin dijital iş ortağı olarak birlikte çalışmaya hazırız”

Özlem Kestioğlu, “Geleceğe Hazır” işletmelerin siber güvenlik yolculuklarının başarısını güvence altına almak için Planla, Hazırlan ve Uygula adımlarını attığını dile getirdi. Kestioğlu, “Geleceğe Hazır araştırmasının da gösterdiği gibi, bu denli rekabetçi piyasa koşullarında müşterilerin güven duyabileceği bir marka inşa etmek hayati bir öneme sahip. Geleceğe Hazır işletmelerin diğer şirketlere kıyasla daha yüksek ihtimalle kapsamlı planları bulunuyor. Onları her ihtimale karşı koruyan da bu hazırlık. Bizler de Vodafone Business olarak, şirketlerin siber güvenliğe yatırım yaparken işletmelerin karşılaştıkları zorlukların farkındayız ve bu yolculuklarında bir çözüm ortağı olarak birlikte işletmelerimizle çalışmaya hazırız” diyerek sözlerine son verdi.

 

Vodafone hakkında

Vodafone, Avrupa ve Afrika’nın en büyük telekom şirketidir. Daha iyi bir gelecek hedefiyle, bireylerin yaşam kalitesini artıran, kritik sektörlerde dijitalleşmeyi sağlayan, kapsayıcı ve sürdürülebilir dijital toplumları mümkün kılan teknolojileri sunuyoruz.

17 ülkede 300 milyonu aşkın müşteriye mobil ve sabit iletişim hizmetleri sunuyor, 46 ülkede daha mobil ağlarda iş ortaklıkları yürütüyoruz. Aynı zamanda, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında dünya lideri bir şirket olarak, 175 milyonu aşkın cihaz ve platformu birbirine bağlıyoruz. Afrika’nın en büyük finansal teknoloji platformu Vodacom Finansal Hizmetler ve M-Pesa ile 7 ülkede 73 milyonu aşkın kişiye hizmet veriyoruz.

2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak ve çevresel etkimizi azaltmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde, müşterilerimize de 2030 yılına kadar 350 milyon ton karbon emisyonunu azaltmada yardımcı oluyoruz. Ayrıca, 2025 yılına kadar şebeke atıklarımızın yüzde 100’ünü yeniden kullanma, yeniden satma ya da geri dönüştürme hedefimiz doğrultusunda, cihaz atıklarının azaltılmasına yönelik aksiyonlarımıza devam ediyoruz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı