“Yavuz Sezer Anma Konuşmaları" üçüncü yılında tarihçi Dana Sajdi'yi ağırlıyor

“Yavuz Sezer Anma Konuşmaları” üçüncü yılında tarihçi Dana Sajdi’yi ağırlıyor “Şam: Kelimelerdeki Şehir” İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, mimarlık tarihçisi Yavuz Sezer anısına düzenlediği konuşma serisinin üçüncüsünde Doğu Akdeniz coğrafyasının sosyal ve kültürel tarihi üzerine çalışan Dana Sajdi’yi ağırlıyor.

  • 01 Aralık 2023
  • “Yavuz Sezer Anma Konuşmaları" üçüncü yılında tarihçi Dana Sajdi'yi ağırlıyor için yorumlar kapalı
  • 98 kez görüntülendi.
“Yavuz Sezer Anma Konuşmaları" üçüncü yılında tarihçi Dana Sajdi'yi ağırlıyor

“Yavuz Sezer Anma Konuşmaları” üçüncü yılında tarihçi Dana Sajdi’yi ağırlıyor

“Şam: Kelimelerdeki Şehir”

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, mimarlık tarihçisi Yavuz Sezer anısına düzenlediği konuşma serisinin üçüncüsünde Doğu Akdeniz coğrafyasının sosyal ve kültürel tarihi üzerine çalışan Dana Sajdi’yi ağırlıyor. Sajdi’nin ‘’Şam: Kelimelerdeki Şehir’’ başlıklı konuşması 5 Aralık 2023 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

 

2021’de aramızdan ayrılan tarihçi ve akademisyen Yavuz Sezer’in düşünsel mirasını yaşatmak amacıyla başlatılan konuşma serisi mimarlık tarihi, şehir tarihi, kitap tarihi gibi alanlarda önemli katkılar sağlamış uzmanları ağırlamaya devam ediyor. Üçüncü yılına giren Yavuz Sezer Anma Konuşmaları; Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ve Yavuz Sezer’in arkadaşları tarafından 2021 yılında başlatıldı.  

Konuşma serisinin bu yılki konuğu, Boston College’da Orta Doğu üzerine çalışmalar yapan tarihçi ve yazar Dana Sajdi olacak. 5 Aralık 2023 tarihinde, saat 18.00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlikte Sajdi, “Şam: Kelimelerdeki Şehir” başlıklı bir konuşma yapacak. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Akif Ercihan Yerlioğlu’nun moderatörlüğünü üstleneceği konuşmada Dana Sajdi, Şam’ın on ikinci yüzyıldan başlayarak modern döneme kadar kesintisiz devam eden gelenekselleşmiş yerel betimlemelerini Avrupa’daki manzara resimleriyle karşılaştırmalı olarak dinleyicilere aktaracak. 

Etkinlik ücretsizdir ve kayıt gerekmemektedir. Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçeye simultane tercüme yapılacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı