Anadolu Efes Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Yanındayız Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği kampanya ile kadın-erkek eşitliği konusunda farkındalık yaratacak

Anadolu Efes’in #EşitlikBirGüneSığmaz söylemiyle gerçekleştireceği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kampanyası, istihdam konusunda kadın ve erkek arasındaki uçurumu gözler önüne serecek.

  • 05 Mart 2024
  • Anadolu Efes Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Yanındayız Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği kampanya ile kadın-erkek eşitliği konusunda farkındalık yaratacak için yorumlar kapalı
  • 79 kez görüntülendi.
Anadolu Efes Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Yanındayız Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği kampanya ile kadın-erkek eşitliği konusunda farkındalık yaratacak

Anadolu Efes’in #EşitlikBirGüneSığmaz söylemiyle gerçekleştireceği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kampanyası, istihdam konusunda kadın ve erkek arasındaki uçurumu gözler önüne serecek.

Anadolu Efes takımından 8 kişi, kampanya ile iş yaşamında kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekecek. Anadolu Efes oyuncularından; Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Elijah Bryant, Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Derek Willis, Melih Tunca ve Koç Tomislav Mijatovic, etkili mesajları ile toplumsal cinsiyet eşitliği sorunu için herkesi harekete geçmeye davet edecek.

7 Mart Perşembe günü oynanacak Anadolu Efes – Bayern Münih maçında Yanındayız Derneği iş birliğinde “eşitlik” konuşulacak. Çalışanlardan görevlilere, medya mensuplarından taraftarlara kadar Anadolu Efes’in güçlü kadınları ayakta alkışlanacak.

Kurulduğu günden bu yana elde ettiği başarılar ve saha dışında gerçekleştirdiği faaliyetler ile basketbolseverlerin hayatında bir spor kulübünden daha fazla yere sahip olan Anadolu Efes Spor Kulübü, bu vizyon doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerine en az sportif başarılar kadar değer veriyor. 

1976 yılından bu yana taraftarıyla birlikte çok toplumsal konuya değinen ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratan Anadolu Efes, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için #EşitlikBirGüneSığmaz kampanyası gerçekleştiriyor. 

Koç Mijatovic ve yıldız oyunculardan anlamlı mesajlar 

Anadolu Efes, hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışan Yanındayız Derneği ile iş birliği yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; kadınların ve erkeklerin aynı haklara, fırsatlara, sorumluluklara ve değerlere sahip olmaları gerektiğini anlatan bir kampanyaya imza atıyor. Kampanya kapsamında Anadolu Efes, #EşitlikBirGüneSığmaz bakış açısı ile Anadolu Efesli oyuncuların yer aldığı eşitlik temalı bilinçlendirme videoları ile farkındalık yaratmayı hedefliyor. 

Anadolu Efes’in oyuncularından; Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Elijah Bryant, Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Derek Willis, Melih Tunca ve Koç Tomislav Mijatovic etkili mesajları ile toplumsal cinsiyet eşitliği sorunu için herkesi harekete geçmeye davet ediyor.

Anadolu Efes’in güçlü kadınları ayakta alkışlanacak 

Anadolu Efes ile Bayern Münih arasında 7 Mart Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak EuroLeague maçında da özel bir fotoğraf karesi olacak. Çalışanlardan görevlilere, medyadan taraftarlara kadar Anadolu Efes’in güçlü kadınları ayakta alkışlanacak. 

Maç boyunca TÜİK ve Dünya Ekonomik Forumu raporlarından elde edilen veriler taraftarlarla paylaşılarak farkındalık yaratılacak. Yanındayız Derneği standında ise isteyen taraftarlar toplumsal cinsiyet normlarına yönelik tutum ve davranışları ölçmek ve cinsiyet eşitliği farkındalığını artırmak üzere hazırlanmış 20 sorudan oluşan Yanındayız Derneği’nin “Skorun Kaç?” testini uygulayabilecekler.

Anadolu Efes’in #EşitlikBirGüneSığmaz 8 Mart Kampanyası istihdama odaklanarak kadın erkek oranlarındaki uçurumu gözler önüne seriyor!

  • Kadınlar, bugün hâlâ iş gücüne katılım konusunda pek çok zorlukla karşı karşıya.
  • Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 64.9 iken, bu oran ülkemizde yalnızca yüzde 36.
  • Cinsiyete dayalı ücret farkı, eşitsizliğin ve adaletsizliğin bir göstergesi. Türkiye’de iş hayatında kadın ve erkeklerin aldığı ücret farkı yüzde 15.6.
  • Şirketlerde üst düzey ve orta kademe yönetici pozisyonundaki kadın oranı ülkemizde yüzde 19.6.
  • Küresel ölçekte kadınların; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi meslek alanlarında görev alma oranı yüzde 29.2.
  • Bu denli az temsiliyetin nedenleri arasında, toplumda kökleşmiş bazı cinsiyetçi algılar var.
  • Bu algılara birlikte dur diyelim.
  • Eşit bir toplum için yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her an harekete geçelim.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı