Av. Özlem Hazinedar’dan basın açıklaması!

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in sel felaketine uğrayan Sinop’a yaptığı ziyarete dair kendisiyle ilgili basında yer alan haberlerle yönelik Av.

  • 27 Ağustos 2021
  • Av. Özlem Hazinedar’dan basın açıklaması! için yorumlar kapalı
  • 666 kez görüntülendi.
Av. Özlem Hazinedar’dan basın açıklaması!

İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in sel felaketine uğrayan Sinop’a yaptığı ziyarete dair kendisiyle ilgili basında yer alan haberlerle yönelik Av. Özlem Hazinedar’dan bir açıklama geldi.

Değerli Basın Mensubu,

 

Öncelikle haberinizi 25 yıllı aşkın süredir çalışan bir kadın/avukat olarak üzüntüyle okudum. Haberinizdeki başlıkta şahsım ile ilgili yapılan bu eril tanımlama sadece eşim üzerinden yapılmış olmakla, bu tanımlamayı hem kendim hem ülkemdeki tüm kadınlar adına reddeder, kadın haklarının son derece istismar edilip her gün biraz daha yok edilmeye çalışıldığı bu gündemde dünya görüşünüz itibarıyla haber portalınıza yakıştıramadığımı da belirtmek isterim.

 

Haberinizdeki başlık ve sonrasındaki içeriğe baktığımda bir kadının kendi kariyeri, amaçları, hedefleri, dünya görüşü, siyasi duruşunun hiçe sayılarak haber yapılmaya çalışıldığı apaçık ortadadır.

 

Haber içeriğindeki ya da daha geniş açıdan bakarsak habercilik anlayışınızdaki bu absurtlük, aslında sizin adınıza üzücü, kendi adıma ise içimdeki mücadele azmi ve hevesimi daha da perçinleyen bir motivasyona sebep olmaktadır.

 

Bir kadının kendini tanımlamasının sadece eşinin ne olduğu üzerinden yapılmasını hayatımın hiçbir döneminde doğru bulmadım ve bu görüşüm, eşim gerek makamdayken gerek sade bir vatandaşken de değişmedi. Bunu beni tanıyan herkes bilir ve bu konudaki hakkımı teslim ederler.

 

Kaldı ki haber içeriğinizde eşim Murat Hazinedar’a olan ‘sonsuz sevginizin’ bir tezahürü olarak ‘ne olmuştu’ bölümündeki hatırlatmalarınız, fiilen hali hazırda da avukatlığını yürütmekte olduğum müvekkilime ait iddialar olup, tamamına yakını mahkemelerden beraatlesonuçlandırılmıştır. Yani bu konudaki avukat-müvekkil ilişkimizdeki görevimi de bihakkın yerine getirmekteyim.

 

Yalnız burada merak ettiğim husus, bugün Türkiye’de hangi belediye başkanının karısı, eşi ile ilgili iddialar üzerinden hedefe konulmaktadır? Sanıyorum ki eşimle aramızdaki avukat-müvekkil ilişkisi de haberinizde özdeşleştirilmeye çalışılmakta ve eşim üzerinden benimle ilgili zorlama bir algı oluşturularak gerek kamuoyunda gerek İYİ Parti kurumsal kimliğinde bir tereddüt yaşanmasına zemin hazırlamaktadır.

 

Ve son söz olarak; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gerek şahsına gerek mücadelesine duyduğum saygı, sevgi ve bağlılık onun gıyabında içimde yeşerttiğim duygular olup zaten bu hüsnü kabul içerisinde, kendisi ile tanışarak vicahiye dönen bu karşılıklı muhabbet sadece bir parti rozetinin çok daha ötesinde benim her zaman başımda, gönlümde ve göğsümde onurla taşıdığım en değerli rozettir.

 

Kendisinin memleketimin uğradığı sel felaketi dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarete eşlik etmemse son derece insani bir durum ve benim hemşehri hukukumun gereğidir.

 

Bu vesile ile haberinize konu olan resimde görüldüğü gibi, İYİ insanlarla aynı yolda yürümek, İYİ’lerin kazanacağı mücadele için emek etmek şahsım için bir onurdur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Av. Özlem Hazinedar

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı