Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA Tarafından Desteklenen Yeni Anahtar Teslim Çözümle Yapay Zeka Eğitimini Hızlandırıyo

Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA Tarafından Desteklenen Yeni Anahtar Teslim Çözümle Yapay Zeka Eğitimini Hızlandırıyor Araştırma merkezleri ve büyük işletmeler için üretken yapay zekayı hızlandırmaya yönelik geliştirilmiş bu yeni çözüm, sektör lideri AI/ML yazılım, donanım, ağ ve hizmetlerinin entegrasyonunu sağlıyor.

  • 22 Kasım 2023
  • Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA Tarafından Desteklenen Yeni Anahtar Teslim Çözümle Yapay Zeka Eğitimini Hızlandırıyo için yorumlar kapalı
  • 118 kez görüntülendi.
Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA Tarafından Desteklenen Yeni Anahtar Teslim Çözümle Yapay Zeka Eğitimini Hızlandırıyo

Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA Tarafından Desteklenen Yeni Anahtar Teslim Çözümle Yapay Zeka Eğitimini Hızlandırıyor

Araştırma merkezleri ve büyük işletmeler için üretken yapay zekayı hızlandırmaya yönelik geliştirilmiş bu yeni çözüm, sektör lideri AI/ML yazılım, donanım, ağ ve hizmetlerinin entegrasyonunu sağlıyor.

  • Süper bilgisayar çözümü, müşterilerin büyük dil modelleri (LLM) ile üretken yapay zeka ve derin öğrenme projelerini hızlandırmalarına yardımcı olan bir yapay zeka/ML yazılım yığını eşliğinde model geliştirme sürecini kolaylaştırmak için özel olarak tasarlandı.
  • HPE, dörtlü NVIDIA Grace Hopper GH200 Superchip yapılandırmasına sahip ilk sistemiyle AI/ML yazılımı, sektör lideri süper bilgi işlem, hızlandırılmış bilgi işlem, ağ, depolama ve hizmetleri kapsayan, önceden yapılandırılmış ve test edilmiş yapay zeka eğitim çözümünü tanıttı.
  • Yapay zeka araştırma merkezlerinde ve büyük işletmelerde kullanılmak üzere tasarlanan, kurulum ve konfigürasyon hizmetleriyle birlikte sunulan bu anahtar teslim çözüm, değere ulaşma süresini iyileştiriyor ve eğitimi 2-3 kat hızlandırıyor.

Hewlett Packard Enterprise, özel veri setlerini kullanarak yapay zeka (AI) modellerinin eğitimini ve ayarlanmasını hızlandırmak için büyük işletmeler, araştırma kurumları ve kamu kuruluşları için tasarladığı üretken yapay zeka odaklı süper bilgisayar çözümünü duyurdu. Bu çözüm, müşterilerin yapay zeka modelleri eğitmesini, ayarlamasını ve yapay zeka uygulamaları geliştirmesini sağlayan bir yazılım paketinden oluşuyor. Çözüm ayrıca sıvı soğutmalı süper bilgisayarlar, hızlandırılmış bilgi işlem, ağ, depolama ve kuruluşların yapay zekanın değerini daha hızlı ortaya çıkarmasına yardımcı olacak hizmetleri de içeriyor.

Hewlett Packard Enterprise HPC, AI & Labs Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Justin Hotard, şunları söyledi: “Dünyanın önde gelen şirketleri ve araştırma merkezleri, inovasyonu teşvik etmek ve araştırmalarında çığır açmak için kendi yapay zeka modellerini eğitiyor ve ayarlıyor. Ancak bunu etkili ve verimli bir şekilde yapmak için amaca yönelik çözümlere ihtiyaçları var. Kurumlar, üretken yapay zekayı desteklemek için sürdürülebilirliği ön planda tutarak kendi yapay zeka modellerini eğitebilecekleri, süper bilgisayar performansına ve ölçeğine sahip çözümlere ihtiyaç duyuyor. Müşterilerimizin yapay zeka modellerinin eğitimini ve sonuçlarını önemli ölçüde hızlandırmasına yardımcı olacak anahtar teslimi çözümler sunmak için NVIDIA ile iş birliğimizi genişletmekten heyecan duyuyoruz.”

Yapay zeka uygulamaları hazırlamaya, önceden hazırlanmış modelleri özelleştirmeye ve kod geliştirip değiştirmeye yönelik yazılım araçları, üretken yapay zeka odaklı yeni süper bilgisayar çözümünün temel bileşenlerini oluşturuyor. Yazılım, dünyanın en hızlı süper bilgisayarının güçlü mimarisini temel alan ve NVIDIA Grace Hopper GH200 Superchips tarafından desteklenen HPE Cray süper bilgisayar teknolojisiyle entegre olarak sunuluyor. Çözüm, kuruluşlara büyük dil modeli (LLM) ve derin öğrenme öneri modeli (DLRM) eğitimi gibi büyük yapay zeka iş yükleri için gereken ölçek ve performansı sunmak için tasarlandı. Sistem üzerinde HPE Makine Öğrenimi Geliştirme Ortamı (HPE Machine Learning Development Environment) kullanılarak açık kaynaklı ve 70 milyar parametreye sahip Llama 2 modeli üzerinde ince ayar yapılması 3 dakikadan kısa sürüyor[i]. Bu da müşteriler için daha hızlı değer elde etme anlamına geliyor. HPE’nin NVIDIA teknolojisiyle desteklenen gelişmiş süper bilgisayar yetenekleri, sistem performansını 2-3 kat artırıyor[ii].

Üretken yapay zekanın her türlü endüstriyel ve bilimsel çabayı dönüştürdüğünü söyleyen NVIDIA Hyperscale ve HPC Başkan Yardımcısı Ian Buck, “NVIDIA’nın NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips tarafından desteklenen anahtar teslim yapay zeka eğitimi ve simülasyon çözümünde HPE ile yaptığı iş birliği, müşterilere üretken yapay zeka girişimlerinde çığır açmaları için gereken performansı sağlayacaktır” dedi.

Güçlü ve entegre yapay zeka çözümü

Üretken yapay zeka için tasarlanan süper bilgi işlem çözümü, aşağıda yer alan uçtan uca teknolojileri ve hizmetleri içeren, amaca yönelik, entegre, yapay zekaya özgü teklifler sunuyor:

  • AI/ML hızlandırma yazılımı – Üç yazılım aracından oluşan bu paket, müşterilerin AI modellerini eğitmelerine ve ayarlamalarına; kendi AI uygulamalarını oluşturmalarına yardımcı oluyor.
    1. HPE Machine Learning Development Environment, müşterilerin popüler makine öğrenimi yapısıyla entegre olarak ve veri hazırlamayı basitleştirerek yapay zeka modellerini daha hızlı geliştirmelerini ve dağıtmalarını sağlayan bir makine öğrenimi (ML) yazılım platformundan oluşuyor.
    2. NVIDIA AI Enterprise, güvenlik, kararlılık, yönetilebilirlik ve destek odaklı hizmetlerle kurumların öncü yapay zeka çabalarını hızlandırıyor. Üretim odaklı yapay zekanın geliştirilmesini ve dağıtımını kolaylaştıran kapsamlı çerçeveler yapısı, önceden eğitilmiş modeller ve araçlar sunuyor.
    3. HPE Cray Programming Environment paketi, programcılara kod geliştirme, taşıma, hata ayıklama ve iyileştirme için eksiksiz bir araç seti sunuyor.
       
  • Ölçeklenmek için tasarlandı – Exascale sınıfı bir sistem olan HPE Cray EX2500’ü temel alan ve sektör lideri NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchip’lere sahip olan çözüm, daha hızlı değer üretmek için tek bir yapay zeka iş yükünü desteklemek üzere binlerce grafik işlem birimine (GPU) kadar ölçeklenerek düğümlerini tam kapasite kullanabiliyor. Sistem, dörtlü GH200 Superchip düğüm yapılandırmasına sahip ilk sistem olarak öne çıkıyor.
  • Gerçek zamanlı yapay zeka ağı – HPE Slingshot Interconnect, exascale sınıfı iş yüklerini desteklemek için tasarlanan, açık, Ethernet tabanlı yüksek performanslı bir ağ sunuyor. HPE Cray teknolojisine dayanan bu ayarlanabilir ara bağlantı, son derece yüksek hızlı ağ iletişimi sağlayarak tüm sistemin performansını artırıyor.
  • Anahtarı çevir, kullanmaya başla – Çözüm, yapay zekanın benimsenmesini kolaylaştırmak için kurulum ve tam kapsamlı yaşam döngüsü desteği sunan küresel uzmanların yer aldığı HPE Complete Care Services ile tamamlanıyor.

Süper bilgisayar ve yapay zekanın geleceği daha sürdürülebilir olacak

2028 yılına kadar, yapay zeka iş yüklerinin büyümesinin veri merkezlerinde yaklaşık 20 gigawatt güç gerektireceği tahmin ediliyor[iii]. Müşteriler, karbon ayak izlerinin etkisini en aza indirmek için yeni bir enerji verimliliği düzeyi sunan çözümlere ihtiyaç duyacaklar.

Enerji verimliliği, HPE’nin hava soğutmalı çözümlere kıyasla kilovat başına yüzde 20’ye kadar performans artışı sağlayabilen ve yüzde 15 daha az güç tüketen[iv] sıvı soğutma özelliklerine sahip çözümler sunan bilgi işlem girişimlerinin temelini oluşturuyor.

Bugün dünyanın en verimli 10 süper bilgisayarından çoğunun arkasındaki isim olan HPE, yoğun hesaplama gerektiren uygulamalarda enerji tüketimini azaltmak ve sistemlerin verimli bir şekilde soğutulmasını sağlamak için üretken yapay zeka odaklı süper bilgisayar çözümünde doğrudan sıvı soğutma (DLC) sistemini kullanıyor.

HPE, kuruluşların enerji kullanımlarını azaltmalarına yardımcı olurken yapay zeka hedeflerini ilerletmek için en güçlü bilgi işlem teknolojisini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için benzersiz bir konumda yer alıyor.

Bulunabilirlik

Üretken yapay zeka odaklı süper bilgi işlem çözümü, Aralık ayında HPE aracılığıyla 30’dan fazla ülkede kullanıma sunulacak.

EK Kaynaklar

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı