Kitap Fuarında çay simit eşliğinde sohbet

‘Vapurda Çay, Simit, Sohbet’ adlı kültür-sanat içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Ömer Öztürk ile oyuncu Mehmet Özgür, 13.

  • 11 Ekim 2023
  • Kitap Fuarında çay simit eşliğinde sohbet için yorumlar kapalı
  • 135 kez görüntülendi.
Kitap Fuarında çay simit eşliğinde sohbet

‘Vapurda Çay, Simit, Sohbet’ adlı kültür-sanat içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Ömer Öztürk ile oyuncu Mehmet Özgür, 13. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Selim Sırrı Paşa salonunda gerçekleştirilen söyleşide vatandaşlara çay ve simit ikram edildi. ‘Şehrin Raconu’ isimli söyleşi soru cevap şeklinde gerçekleşti. Ünlü isimler vatandaşların sorularını da cevapladı.

 

DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN RACON

Ömer Öztürk, “Kocaeli Kitap Fuarı önemli bir kültür etkinliği. Bu kitap fuarı buradaki insanlar için bir gurur kaynağı olmalı. Bugün Oyuncu Mehmet Özgür ile şehrin raconunu konuşacağız” ifadesini kullandı.  Özgür, “Konu olarak şehrin raconunu seçtik. Ben Antalya’nın Korkuteli ilçesinde büyüdüm. Korkuteli yıllarca başpehlivan çıkarmış bir şehir. Bunun yanında Korkuteli’nin bir diğer meşhur konusu kabadayıları. Bir zamanlar ceket omuzda yumurta topuk ayakkabı giyen abilerimiz vardı. Mahallemizde racon keserlerdi. Bana bu yüzden kimse racon kesemez. Bizim bildiğimiz racon bu zamanki gibi racon değildi. Bizim çocukluğumuzda gördüğümüz racon ahlaki değerlere sahip çıkılmasıydı. Mahalle yapısı için önemli bir karakterdi kabadayılar. Bana kalırsa bu tür insanlara bu zaman daha çok ihtiyaç var. Ben küçüklüğümde örf ve adetler usta ve öğretmenler tarafından verilirdi. Küçüklüğümüzde bizi bir işe veya okula verdiklerinde eti de kemiği de sizin diye verilirdi. Bu dönemde aileler bile çocuklarına bir şey söylediğinizde sizin karşınıza çıkabiliyor” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı