Türkiye Finans'tan, Suudi Arabistan'dan hammadde ithal eden firmalara 2 yıl üzeri vade ile finansman desteği

Türkiye Finans ülke ekonomisine ve ticarete olan desteğini hız kesmeden sürdürüyor.

  • 28 Aralık 2023
  • Türkiye Finans'tan, Suudi Arabistan'dan hammadde ithal eden firmalara 2 yıl üzeri vade ile finansman desteği için yorumlar kapalı
  • 99 kez görüntülendi.
Türkiye Finans'tan, Suudi Arabistan'dan hammadde ithal eden firmalara 2 yıl üzeri vade ile finansman desteği

Türkiye Finans ülke ekonomisine ve ticarete olan desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Saudi Exim ile imzaladığı finansman anlaşmasıyla Suudi Arabistan’dan hammadde ithal eden müşterilerine 2 yıl üzeri vade ile finansman imkânı sunuyor. Anlaşmayla birlikte Türkiye Finans’ın ithalatçı müşterileri Suudi Arabistan’dan yaptıkları ithalatı katılım finans ilkeleriyle uyumlu ve güven esasına dayalı olarak hızlıca gerçekleştirecek.

Üretimi ve ticareti güçlü biçimde desteklemeyi sürdüren Türkiye Finans, Saudi Exim ile imzaladığı finansman anlaşmasıyla Suudi Arabistan’dan hammadde ithal eden müşterilerine 2 yıl üzeri vade ile finansman imkânı sunuyor. 

Türkiye Finans ile Saudi Exim arasında yapılan iş birliğine göre, Türkiye Finans’ın ithalatçı müşterileri Saudi Exim ile bir murabaha anlaşması yapacak. Bu iş birliği kapsamında, Türkiye Finans’ın ithalatçı müşterileri başta olmak üzere ithalat işlemleri tüm taraflar için katılım finans ilkeleriyle uyumlu, güven esasına dayalı olarak gerçekleştirilmiş olacak. Türkiye Finans’ın sunduğu ithalat finansmanı imkânından ağırlıklı olarak petrokimya ürünlerini hammadde olarak kullanan, sentetik iplik, halı üretimi, ambalaj gibi sektörlerde faaliyet gösteren orta-büyük ölçekli firmaların yararlanması bekleniyor. Bu çerçevede sunulan finansman imkânı petrol dışı hammaddeleri kapsıyor.

 “Dış ticareti fonlamaya ve ülke ekonomisini desteklemeye devam ediyoruz”

Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Altun, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye Finans olarak katılım finans sisteminin özünde yer alan üretimi, ticareti ve ihracatı destekleme önceliklerimizi kararlı biçimde sürdürüyoruz. Özellikle ihracat ve ithalat yapan, üretim ve ticaretin içinde olan müşterilerimizin finansal anlamda ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak amacıyla uygun maliyetli finansman seçeneklerini ve kaynaklarımızı geliştirmeye de devam ediyoruz. Uluslararası düzeyde itibarlı ve güvenilir iş ortağı kimliğimizle Saudi Exim ile yaptığımız finansman anlaşmasıyla uluslararası kaynaklarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu anlaşmayla birlikte Suudi Arabistan’dan ithalat gerçekleştiren firmalara 2 yıl üzeri vade ile finansman imkânı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Dış ticaret alanında faaliyet gösteren şirketleri farklı finansman seçenekleriyle fonlamaya, üretimi, ticareti ve ülkemizin ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı