Afrika Örgüsü Yapımı

Afrika Örgüsü Yapımı

Son yılların yükselen trendi Afrika örgüsü, şık görünüşü ve kullanım kolaylığı sebebiyle hem kadınların hem de erkeklerin ilgisini çekiyor. Kuaförünüzde yaptırabileceğiniz gibi evinizde de yapabileceğiniz bu saç şekliyle ilgili her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Afrika Örgüsü Nasıl Yapılır?

Afrika örgüsü yapımı için genellikle kuaförlerden yardım alınmaktadır. Bunun sebebi ise, hem örgülerin daha düzgün olması hem de farklı modellerin yapabilmesidir. Diğer bir yandan yapılışının son derece uzun sürmesi de kuaförlerin tercih edilme sebepleri arasında yer alır.

Bu örgü sadece kuaförlerde değil evde de yapılabilir. Bunun için hem iplerden hem de sentetik saçlardan faydalanılır. İplerden yapımı daha hızlı olmasına rağmen kullanım süresi açısından sentetik saça göre çok daha kısadır.

Sentetik saçların ise, kullanım süresi daha uzun ve görünüşü daha gerçekçi oluyor. Bunun yanında örme süresi daha uzun ve zorlu oluyor. Çünkü sentetik saçlar daha hızlı bir şekilde dolaşıyor.

Evde Afrika Örgüsü Nasıl Yapılır?

Evde Afrika Örgüsü Nasıl Yapılır?

Afrika örgüsünü daha önce söylediğimiz gibi hem iple hem de sentetik saçla örmek mümkün olmaktadır. Her iki materyalde de aynı teknikler kullanılabiliyor.

 

Evde örmeye karar verdiyseniz, o zaman tek başınıza başlamak yerine çevrenizden yardım almanızda fayda var. Çünkü ince ve uzun örgüler olduğu için oldukça uzun sürüyor. Saçınızın gürlüğüne ve istediğiniz örgülerin kalınlığına bağlı olarak süre değişiklik gösteriyor.

Örgünün en önemli adımı sentetik saçı veya ipi saça tutturmak oluşturuyor. Bu adımda uygulanan birbirinden farklı yöntemler bulunuyor. Bunlardan ilki, sentetik saçın ilmek şekline getirilip saça tutturulmasıdır. Daha sonrasında sentetik saç balık sırtı gibi kendi saçınıza ekliyorsunuz. Bu yöntem iple örüldüğünde de kullanılıyor.

Sentetik saçla örmede kullanılan ikinci yöntem ise sentetik saçın biri ince, diğeri kalın olmak üzere ikiye ayrılması gerekiyor. Daha sonrasında ikisi de ikiye katlanıyor ve iç içe geçiriliyor. Sonrasında ise ince olan taraf kendi saçın etrafında bir tur döndürülüyor ve örmeye başlanıyor.

Başlama aşamasında saçları ayırıp ince lastik tokalarla en dipten sıkı bir şekilde bağlamak hem örmeyi kolaylaştırıyor hem de saçların kaymasını engelliyor.

Sentetik saçları kendi saçınıza tutturduktan sonra ise bilindik şekilde örmeye devam ediyorsunuz. Sona doğru yaklaşırken ise saçın aklı karıştırma yöntemini uygulayabilirsiniz. Bu yöntem ile saçların açılmaması için ek önlem almış oluyorsunuz. Kafa karıştırma yönteminin uygulanması için ise örme sırasında bir parçadaki saçın yarısı diğer saça aktarılıyor ve sonra devam ediliyor. Bu işlem üç dört defa yapılıyor.

Saçlar örüldükten sonra ise kapama işlemine sıra geliyor. Bunun için ise herhangi bir kimyasala gerek duyulmuyor. Kaynamış suyun içerisinde saç uçlarının yaklaşık 5 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır. Bunun yanında örgüler bittikten sonra çıkan saçları örgülerin üzerinden makas veya tıraş makinasıyla alınabilir.

Afrika Örgüsünün Bakımı Nasıl Yapılır?

Afrika örgüsü görünümü son derece farklı olduğu ve sentetik saç kullanıldığı için bakımının zor olduğu düşünülmektedir. Ancak gerçek bunun tam tersi olmaktadır. Saçlarınızı hafta bir ya da iki kere yıkamanız yeterli olmaktadır.

Yıkama aşaması ise normal saça göre bazı farklılıklar gösterir. Şampuan olarak özel bir şampuan kullanmanıza gerek bulunmamaktadır. Kendi şampuanınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak şampuanınızın kremsiz olmasına özen göstermelisiniz.

Saçınızı normalden farklı bir şekilde şampuanlamanız gerektiğini söylemiştik. Şampuanlama için seçebileceğiniz üç yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki sprey şişesi kullanmaktır. Bunun için sprey şişesinin içerisinde şampuan ve suyun karıştırılması gerekiyor. Daha sonrasında ise bu karışım saça sıkılıyor ve nazik hareketlerle saç köpürtülüyor.

İkinci yöntemde ise şampuan ve su bir kabın içerisinde karıştırılıyor ve daha sonrasında saça uygulanıyor. Yine nazik hareketlerle köpürtülmesi gerekiyor.

Son yöntem ise duş lifi ile yapılmaktadır. Bunun için lifin üzerine şampuan dökülerek köpürtülür ve daha sonrasında lif ile saç yıkanır. Sentetik saçlar çok fazla köpürmelerine rağmen, kolay bir şekilde de durulanmaktadır.

Saçlarınızı yıkarken de dikkat etmeniz gereken iki nokta bulunur. Bunlardan ilki, saçlarınızı sıcak suyla yıkamamanız gerekliliğidir. Bunun yerine ılık suyla yıkamayı tercih etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise, saç diplerinizi çok fazla ovalamamanın gerekliliğidir.

Saç bakımınız temel olarak bu kadardır. Saçlarınızı kurutmanız önerilmez ancak kurutmak isterseniz ılık ya da soğuk ayarda kurutmanız gerekmektedir.

Afrika Örgüsü Hakkında Merak Edilenler

  1. Afrika örgüsü yapılırken arka taraftaki saçlarda acı hissedilmez. Ancak ön taraftaki bebek saçlarının örülmesi sırasında hafif bir acı hissedilebilir.
  2. Afrika örgüsünün kullanım süresi saçlara ve bakıma bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak 3 aylık bir kullanım süresi bulunmaktadır.
  3. Saçlar ilk örüldüğünde alışma süreci bulunur. Bu süreç içerisinde hafif baş ağrısı, kafada ağırlık ve rahat uyuyamama gibi problemler yaşanabilir.
  4. İlk günlerde saç diplerinizde pullanmalar olabilir. Bunu engellemek için de örgü sonrası saç diplerine günlük nemlendirici sürebilirsiniz.
  5. İlk günlerde özellikle saçın ön tarafları kaşıntı yapsa da birkaç gün sonra geçmektedir.
  6. Saçlara herhangi bir işlem uygulanmadığı için saçların yıpranması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Aksine saçları sardığı için daha az kırılma ve daha hızlı uzama söz konusu olmaktadır. Ayrıca saçlar sürekli olarak yıkanmadığı için saç derisindeki yağ dengesi de düzene girmektedir.
  7. Kullanımı ise oldukça kolaydır. Çünkü şekillendirmeye ihtiyaç duymaz. Toplamak için bile toka kullanmanız gerekmez.
  8. Afrika örgüsünün en büyük sıkıntısı sentetik saçların geç kurumasıdır. Bu sebeple de genellikle yazın uygulama tercih edilir.
  9. Saçların çıkarılması da uzun süre almaktadır. Bunun için sentetik saçların kendi saçınızın başladığı yerden kesilmesi ve daha sonra açılması kolaylık sağlayacaktır.

Afrika Örgüsü Saçın Dökülmesine Sebep Oluyor Mu?

Afrika örgüsü saç dökülmesine sebep olmamaktadır. Ancak kullandığınız süre boyunca doğal olarak dökülen saçlarınız örgüden çıkmadığı için açılınca tüm o saçlar örgüden kurtulacaktır ve size bütün saçlarınız dökülmüş gibi hissettirebilir.

Afrika Örgüsü Saçta Kepeklenme Yapar Mı?

Afrika örgüsü doğru şekilde yıkandığı takdirde kepeklenmeye sebep olmamaktadır. Aynı şekilde bitlenme gibi bir şey de söz konusu olmamaktadır.