Gezilecek Tarihi ve Turistik Kent Brugge

  • 17 Temmuz 2021
  • Gezilecek Tarihi ve Turistik Kent Brugge için yorumlar kapalı
  • 126.609 kez görüntülendi.
Gezilecek Tarihi ve Turistik Kent Brugge

Küçük Venedik olarak tanımlanabilecek en güzel turistik kentlerin başında gelen Brugge, Belçika’da gezilecek yerler arasında ilk sırada gelir. Brugge gezilecek yerler listesinde yer alıyor çünkü turistik bir kent olmasını sağlayan zengin tarihi dokusu, çok sayıda müzeleri, kanalları, baş döndüren mimari ile inşa edilen eski yapıları ile ünlüdür. Kent merkezine giriş yaptığınız anda bambaşka bir dünyada olduğunuz hissine kapılırsınız.

Büyüleyen Kent Brugge

Kent merkezinde geniş bir meydanda cıvıl cıvıl turistleri görebilirsiniz. Onlar ellerinde fotoğraf makineleri ve kameralarla bu turistik kentin restore edilmiş tarihi binalarını, dijital ortama aktarmanın tatlı telaşı ile acele ederler. Sanki biraz sonra bütün bu güzel ve büyüleyici atmosfer yok olacaktır. Brugge kentinin mimarisinin, insanı çekip tarihin derinliklerine sürükleyen bir büyüsü var. İşte bu büyüyü yaşamak için o atmosferi, büyüsü ile beraber dijital kameralara aktarmanın imkanı yoktur. Görüntüler yüksek çözünürlükte aktarılır ancak büyü aktarılamaz. Dışarıda kalır.

Belçika’nın Kuzey batısındaki bu liman kenti, 117 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Kentin bazı bölümlerinde modern dünyanın, doğası gereği çirkin ve bu kentteki büyülü atmosferi bozan modern yapıları göze batmıyor değil. Kentin merkezindeki meydandan başlayarak, fayton gezileri ile tüm diğer meydanları gezme şansınız var. Şehirdeki kanallarda ise sizi bekleyen botlar olacak. Bu botlarda kanallarda unutulmaz turlar tüm stresinizi alıp götürecek. Karada ise bisiklet kiralama turistler için oldukça pratik bir yoldur.

Brugge’de Gezilmesi Gereken Yerler

Markt meydanından başlayarak, kanallarda botlarla tur attıktan sonra, mutlaka Çan Kulesi’ni ziyaret etmelisiniz. Bu kulede defalarca yangın çıkmış olmasına rağmen bu tarihi yapı, zamanın yok edici etkisine karşı koyarak günümüze kadar ulaşmayı başardı. Kentte turistlerin gezebileceği Burg meydanı, St John Hastanesi, Kan Bazilikası, Belediye Sarayı, çeşitli katedraller, kentin bira fabrikası gibi yerler var. Kentte, aşk gölü olarak bilinen Minewater Park birbirinden farklı renklerdeki ağaçlara ev sahipliği yapıyor. Bu ağaçlar arasında, renk ahengini bozmayan eski yapılar ve son derece berrak göl manzarayı tamamlıyor. Dolayısıyla Belçika’ya yolunuz düşerse mutlaka Brugge turistik kentini de ziyaret edin.