Üzerlik Otu Gerçekten Kötü Enerjiyi Uzaklaştırır Mı?

  • 17 Temmuz 2021
  • Üzerlik Otu Gerçekten Kötü Enerjiyi Uzaklaştırır Mı? için yorumlar kapalı
  • 2.632 kez görüntülendi.
Üzerlik Otu Gerçekten Kötü Enerjiyi Uzaklaştırır Mı?

Farklı otların insan vücuduna ve psikolojisine çeşitli etkileri vardır. Bunlardan biri de üzerlik otudur. Üzerlik otu daha çok nazar ve kötü enerjiden kurtaran bir ot olarak ön plana çıkar. Peki, gerçekten kötü enerjilerden ve nazardan arındırmaya yardımcı oluyor mu? Üzerlik otu fiziksel olarak pek çok hastalığa fayda sağlarken aynı zamanda insanların ruhen de daha rahat olmasına yardımcı olur. Doğa mucizevi etkilere sahiptir. Bu sebeple bitkilerin insan vücuduna etkileri yadsınamayacak kadar çoktur.

Üzerlik Otu Nedir?

Mistik etkisi ile ön plana çıkan üzerlik otu daha çok Orta Anadolu’da yetişme alanı gösterir. Üzerlik otu sıcak alanlarda daha iyi bir gelişim gösteriyor. Evdeki ya da kişideki kötü enerjiden kurtulmak için üzerlik otu yakmak uzun yıllardır süre gelen durumlardan biridir. Bu sebeple nazar otu olarak da biliniyor. Üzerlik otu ile ilgili çeşitli arkeolojik kazılar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. İçerisinde bulundurduğu harmalin, harmolol ve peganin gibi maddeler rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bu sayede evdeki kötü enerjiyi de alarak daha rahat bir ortam oluşturur.

Üzerlik Otu Nazardan Korur

Nazar olduğuna inanılan ve kötü enerji bulunan alanlarda üzerlik otu yakılarak daha rahatlatıcı bir etki ortaya çıktığına inanılır. Alternatif tıp olarak ortaya çıkan üzerlik otu çok eski bir geleneğe sahiptir. Evlere bereket ve şans getirdiği düşünülen üzerlik otu tütsü şeklinde yakılarak evin her köşesine dağıtılır. Üzerlik otu yakılınca çıkan dumanın kötü enerjiyi hapsederek dışarı atıldığı bilinir. Yapılan araştırmalar dâhilinde rahatlatıcı bir etkisinin olduğu ortaya çıkmıştır. Uzun yıllardır nazardan korunmak adına kullanılan yöntemlerden biridir.

Üzerlik Otu Zihin Gelişimi Sağlar

Daha çok nazara karşı iyi geldiği bilinen üzerlik otu zihinsel gelişim konusunda da büyük bir fayda sağlar. Dikkat dağınıklığı olan kişilerin daha iyi bir odaklanma sağlaması adına önemli bitkilerden biridir. İçerisinde bol miktarda mineral bulunmasından kaynaklı olarak zihinsel gelişim açısından çok büyük bir fayda sağlıyor. Sinir sistemi üzerinde de çok büyük bir etkiye sahiptir. Sinir sistemi bozukluğu sebebiyle oluşan uykusuzluk gibi problemleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda kötü enerjiyi aldığı için kişinin akıl sağlığını korur. Tütsü şeklinde kullanmak mümkün olduğu gibi çay formunda da kullanmak mümkündür.

 

ÖNERİLEN MAKALELER

Yerel Tohum